Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Comuna Gura Foii: Investiții în plin proces de implementare, obiective realizate și priorități pentru viitor

Autor:

Data: 17 iunie 2020, 12:00

  •  
  •  
  •  

Când a preluat mandatul de primar, în urmă cu patru ani, nici angajați în primărie nu a găsit ca să poată  lucra. Dar cu răbdare, încredere și multă muncă, noul primar Radu Georgescu a reușit să pună administrația locală de la Gura Foii pe făgașul  normal.

Când a preluat mandatul de primar, în urmă cu patru ani, nici angajați în primărie nu a găsit ca să poată  lucra. Dar cu răbdare, încredere și multă muncă, noul primar Radu Georgescu a reușit să pună administrația locală de la Gura Foii pe făgașul  normal.

Nu a găsit niciun proiect dar și-a făcut o echipă alături de care a scris proiecte și iată că astăzi, putem vorbi  despre o serie de realizări dar și despre proiecte în curs de implementare ale administrației locale de la Gura Foii, condusă  de edilul Radu Georgescu.

Mai sunt multe de făcut, dar cu sprijinul cetățenilor, primarul Radu Georgescu spune că localitatea Gura Foii va ajunge pe harta localităților  cu  infrastructură rutieră modernă, apă, canal și gaze, conform cerințelor europene  

Comuna Gura Foii va avea un teren de sport sintetic și un loc de joacă modern

Admnistrația locală de la Gura Foii, condusă de primarul Radu Georgescu, mai bifează un proiect. Chiar marți, edilul Radu Goegescu a emis  ordinul de începre a lucrărilor pentru realizarea unui teren de sport sintetic în localitate, ce va fi amplasat în spatele Şcolii Gura Foii. Edilul speră că tinerii se vor putea bucura de noua investiție în cel mai scurt timp. Importanța unui teren de sport în comunitate este una deosebită pentru tineret și pentru copii, este un lucru știut de toată lumea.

Noul teren sportiv va avea dimensiunile 44X22, gazon sintetic şi nocturnă, va fi multifuncţional, iar pe acestea se vor putea practica sporturi precum fotbal, tenis sau volei. De asemenea, terenul va fi împrejmuit cu garduri și plase înalte. Investiția se realizază cu bani de la bugetul local și are o valoare 280.000 lei .

Un alt proiect care va fi demarat în cel mai scurt timp în comuna  Gura Foii, este cel de construire a unui loc de joacă, ce se va realiza pe spațiul dintre  Primăria Gura Foii și Dispensar. Locul de joacă va fi construit în totalitate din fonduri de la bugetul local.

S-a dat ordinal de începere lucrări la căminului cultural din satul Bumbuia

O altă veste bună pentru cetăţeni este că a fost emis ordinul de începere pentru reabilitarea căminului cultural din satul Bumbuia, lucrare finanțată prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 1,5 milioane lei.

Pe zi ce trece munca administrației locale condusă de edilul Radu Georgescu se vede în lucrurile frumoase și utile pe care le face pentru comunitate. De asemenea, se caută soluţii pentru realizararea de la zero a unui edificiu cultural și în Gura Foii.

2 kilometri de asfalt, între Gura Foii şi Bumbuia

Se află în desfășurare licitaţia publică pentru proiectul ce vizează asfaltarea a 2 kilometri de drum, între Gura Foii şi Bumbuia. Este un drum aflat într-o stare avansată de degradare, care va fi complet reabilitat în baza unei asocieri  între Primăria Gura Foii și Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Valoarea investiției se ridică la suma de 1.985.240,19 lei.

Retrospectiva  investițiilor deja finalizate

Drumuri asfaltate

Edilul Radu Georgescu a obținut finanțare pe PNDL și a reușit să asfalteze 6 km de drumuri, străduțe din comuna Gura Foii. Primul proiect prin PNDL II a fost cel care  a avut ca obiectiv modernizare drum Valea Bumbuia, în comuna Gura Foii, în valoare de 429,885.00 lei, iar cel de-al doilea proiect finalizat și finanțat prin PNDL II, a fost cel prin care s-au asfaltat majoritatea străzilor din comuna Gura Foii și a avut o valoare de 2,433,682.81 lei.         

Primaria Gura Foii produce energie verde printr-un sistem fotovoltaic de 18kwp

Edilul Radu Georgescu a gândit și investiții care să aducă economii la bugetul local. Astfel, administrația locală a realizat din buget propriu un sistem fotovoltaic de 18kwp prin care Primaria Gura Foii produce energie verde. Astfel este acoperit consumul integral al primăriei și se injectează  ziua surplusul în retea pentru a lua de la Electrica în compensare noaptea, pentru iluminatul public.

Iluminat public modern și mult mai ieftin și sistem de supraveghere video

Iluminatul public pe LED a devenit o normalitate în localitățile din județul Dâmbovița, astfel, și comuna Gura Foii s-a aliniat acestor standarde moderne, care diminuează și costurile la facturi.

Este vorba despre schimbarea vechiului sistem de iluminat public, cu unul modern, pe LED. Pe lângă modernizarea întregului iluminat public din întreaga comună, amintim și de iluminatul public modern  realizat în zona Gura Foii – Bumbuia.

Toată zona de pădure dintre sate este iluminată. Comuna Gura Foii beneficiază și de un sistem de supraveghere video compus din 25 de camera care joacă un rol important în siguranța cetățenilor.

Scopurile principale ale unui astfel de sistem sunt de a proteja populația împotriva faptelor antisociale și de a ajuta autoritățile, pentru a interveni cu rapiditate în cazuri de urgență prin monitoriza traficul rutier, ordinea publică sau se pot dovedi diferite fapte ce țin de gospodărirea comunală.

Cadastru gratuit în comuna Gura Foii

 La Gura Foii, administrația locală condusă de primarul Radu Georgescu a implementat și proiectul de cadastrare gratuită.  Deținătorii de terenuri nu au plătit nici un ban ci doar au pus la dispoziție autorităților locale documentele care atestă proprietatea asupra pământului. Până în 2023 trebuie să existe cadastru la întreaga suprafață a județului și chiar a țării.

Alte investiții cu impact major pentru comunitatea din Gura Foii

A fost modernizată puntea pietonală din zona Zamfirești. S-a reamenajat stadionul Făget și s-a adus apa pe stadionul Bumbuia.

Primăria Gura Foii a reabilitat toate fântânile aflate pe domeniul public, inclusiv izvoarele din diferite zone de unde localnicii se aprovizionează cu apă.

În scurt timp,  rețea de apă și canal la Gura Foii

 Nu în ultimul rând, edilul Radu Georgescu a ținut să le transmită cetățenilor că nu se dă bătut și va continua în ritm susținut demersurile pentru apă și canal.  

 Acesta este un proiect pe fonduri europene, prin POIM, în valoare de 3,5 milioane de euro, pentru comuna Gura Foii. Este vorba despre o reţea de apă şi canalizare care se va întinde pe aproximativ 20 de kilometri.

Toate cele 4 sate vor avea apă. În ceea ce priveşte canalizarea, satul Bumbuia va intra în etapa a doua a proiectului.

Prioritate rămâne și rețeaua de gaze

Extinderea reţelei de gaze este un proiect în valoare de 1 milion de euro. Administrația locală de la Gura Foii a realizat proiectul şi a luat toate avizele şi autorizaţiile și se așteaptă finanţarea necesară pentru implementare.

Toate aceste investiții vorbesc de la sine despre admnistrația locală de la Gura Foii, condusă de edilul Radu Georgescu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.