Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

14 iunie, Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge. „Donează și fă lumea un loc mai sănătos”

Autor:

Data: 14 iunie 2020, 10:58

  •  
  •  
  •  

Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge este sărbătorită în întreaga lume pe 14 iunie. Acest eveniment este un moment de recunoștință față de donatorii de sânge, dar și o sensibilizare a celor care pot dona. Tema campaniei din acest an este „Sângele sigur salvează vieți”, iar campania se desfășoară sub sloganul „Donează și fă lumea un loc mai sănătos”.

Prin intermediul campaniei, se dorește accesarea cât mai multor persoane din întreaga lume să devină salvatori de vieți, oferind voluntariat pentru a dona sânge în mod regulat.

Obiectivele campaniei

  • să sărbătorească și să mulțumească persoanelor care donează sânge și să îi încurajeze pe cei care nu au donat încă sânge să înceapă să o facă;
  • să evidențieze necesitatea unei donări de sânge, pe tot parcursul anului;
  • să concentreze atenția asupra contribuției pe care donatorii o aduc întregii comunități;
  • să demonstreze necesitatea accesului universal la transfuzia de sânge sigură și să ofere sprijin pentru rolul său în furnizarea de îngrijiri medicale eficiente și în atingerea obiectivului de acoperire a sănătății universale;
  • să mobilizeze sprijin la nivel național, regional și global între guverne și partenerii de dezvoltare pentru a investi, consolida și susține programele naționale de sânge.

Țara noastră se confruntă în fiecare vară cu o criză acută de sânge. Numărul donatorilor scade alarmant, aşa că operaţiile sunt amânate, iar urgențele sunt cu greu acoperite. Medicii şi pacienţii fac apel la populaţie să doneze. O pungă de sânge poate salva trei vieţi.

Doar 1,7% dintre romani donează sânge. Suntem, astfel, pe ultimele locuri în Europa la numărul de donatori de sânge.

Dacă aveţi între 18 şi 60 de ani, peste 50 de kg, puls regulat şi nu aţi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni, mergeţi să salvaţi vieţi! Puteţi dona la centrele de transfuzie judeţene, iar în Capitală sunt deschise patru centre.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.