Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Administrația de la Tătărani continuă munca prin fapte: Școală modernizată la Căprioru, dispensar nou, străzi asfaltate, iluminat public modern, rețea nouă de apă la Gheboieni și rețea de canalizare

Autor:

Data: 10 iunie 2020, 16:25

  •  
  •  
  •  

Ca peste tot, starea de urgență a provocat blocaje, în primul rând atenția administrațiilor locale s-a concentrat pe lupta cu virusul, aplicarea măsurilor de siguranță și sprijinirea persoanelor aflate la nevoie. Totuși, edilii nu s-au dat bătuți și au făcut tot posibilul ca și numeroasele planuri de investiții vizând modernizarea localităților să se implementeze.

 Edilul comunei dâmbovițene Tătărani, Constantin Pătru ne-a spus că, în starea de alertă, chiar dacă toată lumea trebuie să mențină vigilența pentru prevenirea răspândirii virusului, există posibilitatea de a lucra la parametri optimi și de a pune în practică proiectele de investiții. Cu pași repezi, două investiții majore pentru comunitatea din Tătărani, se apropie de finalizare.

Edilul comunei dâmbovițene Tătărani, Constantin Pătru ne-a spus că, în starea de alertă, chiar dacă toată lumea trebuie să mențină vigilența pentru prevenirea răspândirii virusului, există posibilitatea de a lucra la parametri optimi și de a pune în practică proiectele de investiții. Cu pași repezi, două investiții majore pentru comunitatea din Tătărani, se apropie de finalizare.

Educația, o prioritate

Educația continuă să fie pe lista de priorități a Primăriei Tătărani.  Primarul Constantin Pătru a anunțat că se lucrează la reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din satul Căprioru, comuna Tătărani. Este o investiție  care se dorește a fi data în folosință în septembrie. Finanțarea a fost asigurată  prin PNDL II și se ridică  la aproximativ 1.700.000.00 lei.

O altă veste bună dată cetățenilor de către edilul Constantin Pătru este legată de faptul că s-au pregătit alte două proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea celor două grădinițe din satele  Priboiu și Căprioru.

 ”Copiii reprezintă viitorul nostru și trebuie să le asigurăm toate condițiile necesare. Drept  urmare, educația reprezintă o prioritate pe agenda mea de lucru. Avem în plină execuție și se apropie de finalizare reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din satul Căprioru. Este un proiect în care am încercat să prindem tot ce ne-am dorit pentru modernizare- construcția, amenajarea curții interioare, finisaje, dotarea interioară. Cu siguranță, în acest nou an școlar, obiectivul  ne dorim să-l dăm în folosință”, ne-a mai spus primarul Constantin Pătru.

Reamintim că la Tătărani, în luna mai a anului 2019, a fost dată în folosință o grădiniță ultramodernă realizată de admnistrația locală prin AFIR şi a avut o valoare de 155.000 de euro. O unitate de învăţămând modernă, cu toate condiţiile necesare desfăşurării unui act educaţional de calitate. Edilul Constantin Pătru îi asigură pe concetățeni că în satele Priboiu și Căprioru, pentru amblele grădinițe, s-a gândit un amplu proces de modernizare.

Dispensar  nou în satul Căprioru

 O altă investiție în plin proces de implementare  și de o maximă importanță este cea care vizează realizarea şi dotarea dispensarului medical în satul Căprioru, comuna Tătărani. Se lucrează la această investiție iar edilul Constantin Pătru dă asigurări că în cel mai scurt timp obiectivul va fi finalizat. Investiția se realizază cu finanțare prin PNDL II și se ridică la o valoare de aproximativ 1.000.000 de lei. “Dispensarul va beneficia de toate dotările necesare care să permită medicului de familie care are pe lista lui oameni din satul Căprioru, și nu numai, să desfășoare consultații în aceleași condiții ca în orice oraș din România. Această investiție  se face într-un domeniu esențial cum este cel al sănătății, este un lucru care conduce la creșterea gradului de confort și a calității vieții cetățenilor din comuna Tătărani”,a afirmat primarul Constantin Pătru.

Extindere rețea iluminat public stradal în satele Tătărani  și Căprioru

 Se dovedește că acolo unde se munceşte serios, şansele de reuşită sunt mari. Iluminatul public pe LED a devenit o normalitate în unele din localitățile din țară, iar acum, a venit rândul comunei Tătărani să se alinieze unor standarde moderne, care diminuează și costurile la facturi. Administraţia de la Tătărani a reuşit să modernizeze  cu bani de la bugetul local o parte din reţeaua de iluminat public.

Autoritățile locale de la Tătărani au reușit printr-un proiect să obțină finanțare prin GAL pentru extindere rețea iluminat public stradal în satele Tătărani și Căprioru. Este un proiect amplu pe care edilul Constantin Pătru și-a propus să-l finalizeze cât mai repede posibil pentru că este nevoie de o modernizare a iluminatului public din comuna Tătărani. Principalele operaţiuni prevăzute în acest proiect se referă la modernizarea sistemului, folosirea unor lămpi economice pe bază de LED-uri. De asemenea, vor fi schimbaţi stâlpii de susţinere ai corpurilor de iluminat. Prin înlocuirea aparatelor de iluminat echipate cu bec/lampă incandescentă/fluorescente/Hg/Na cu aparete de iluminat cu înalta eficiență energetică tehnologie-LED, consumul de energie scade cu cel puțin 30-65%.

Străzi moderne

Un alt proiect în forță al administrației din Tătărani se referă la modernizarea străzilor. Au fost deja asfaltate o parte din străzi iar în perioada următoare vor intra altele în modernizare. Lucrările propuse vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de circulație și a fluenței traficului și vor influența benefic zona atât din punct de vedere al mediului, cât și din punct de vedere socio-economic.

Rețea nouă de apă la Gheboieni și 31 de km de canalizare în comuna Tătărani

Primarul comunei dâmboviţene Tătărani, Constantin Pătru ne-a vorbit şi despre necesitatea unei investiţii urgente în satul Gheboieni  privind  reţeau de apă potabilă din satul Gheboieni care este foarte veche şi când ţi-e lumea mai dragă cedează, gospodăriile  rămânând fără apă potabilă.

Edilul Constantin Pătru este încrezător că lucrurile se vor rezolva atâta timp cât este prins în POIM, un proiect privind o parte din reţeaua de apă  pentru satul Gheboieni şi totodată comuna Tătărani  este prinsă în POIM și cu 31 de km rețea de canalizare.

Primarul comunei Tătărani, Constantin Pătru a dorit să mulțumească public cetățenilor pentru încrederea acordată și îi asigură că va continua să pună în practică toate  proiectele de investiții, proiecte care vor genera acel confort pe care și-l doresc cu toții.  

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.