Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Cazurile de COVID-19 din Fântânele, comuna Cojasca, numărate după metoda Anastase

Autor:

Data: 3 iunie 2020, 13:03

  •  
  •  
  •  

“Curat caraghioz!” cum numără unii domni cazurile de COVID-19 din focarul  de la Fântânele, comuna Cojasca.

Domnii respectivi numără cazurile de COVID-19 din satul Fântânele, comuna Cojasca după metoda Anastase. Declarațiile publice ale acestor domni nu prea bat cu evidențele oficiale privind gestionarea cazurilor COVID-19 în Dâmbovița. Oare vorbim de dezinformare sau dezastrul situațiilor de criză?

Domnii respectivi numără cazurile de COVID-19 din satul Fântânele, comuna Cojasca după metoda Anastase. Declarațiile publice ale acestor domni nu prea bat cu evidențele oficiale privind gestionarea cazurilor COVID-19 în Dâmbovița. Oare vorbim de dezinformare sau dezastrul situațiilor de criză?

Mi-ar fi plăcut să vorbim despre eficiența managementului situaților de criză și nu dezinformare sau dezastrul situațiilor de criză. Dacă domnul în cauză ar fi folosit faimoasa metodă de numărare a lui Pristanda cu siguranță s-ar fi apropiat de realitatea focarului din satul Fântânele, comuna Cojasca.

Pentru corecta informare a opiniei publice, în satul Fântânele, comuna Cojasca vorbim la această oră, de 22 de cazuri de COVID-19, confirmate din care trei persoane au decedat. Deci, domnilor de unde vă ies doar 12 cazuri, după metoda Anastase? Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă a CJ Dâmbovița, de astăzi, 3.06.2020: 

“Mai avem o situație, mai deosebită la Cojasca unde și datorită condițiilor mai precare avem undeva, cred  că la 12 persoane infectate, foarte mulți întorși din Franța, Spania, Italia dar în rest cazuri punctuale la nivelul unor localități…”a declarat președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Domnul cu numărătoarea din 12 în 12, nu este nimeni altul decât  vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  Dâmbovița și președinte al CJ Dâmbovița. Mai mult, pentru corecta informare a cetățenilor dar și a domnilor în cauză, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița au devenit de drep membrii în CJCCI prin Ordinul de funcționare a Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI), al județului Dâmbovița care se ocupă cu evidența situației cazurilor de COVID-19 în județ. Și ca să fie tot omul corect informat, CJ Dâmbovița ar fi trebuit să desemneze reprezentanți  care să fie zilnic în Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI), al județului Dâmbovița, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

 Să lămurim și situația focarului de la Fântânele.  Majoritatea cazurilor COVID-19, confirmate în satul Fântânele au legătură cu prima persoană  care este pastor. 

Persoanele izolate la domiciliu în satul Fântânele sunt contacții direcți ai persoanelor confirmate cu COVID-19. O mare parte din cazurile COVID-19 de la Fântânele au fost confirmate după ce pacienții s-au prezentat pentru diferite investigații la unități spitalicești din București  și la triajul epidemiologic au fost testați de COVID-19. 

Foarte multe persoane izolate la domiciliu care au venit din străinătate nu sunt în satul Fântânele, ci în satul Iazu din comuna Cojasca. Tot pentru o corectă informare de mai bine de o lună, satul Fântânele este vegheat 24 de ore din 24 de ore de către echipajele de jandarmi

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.