Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ALERTĂ ANPC: Măști de protecţie periculoase, vândute în România

Autor:

Data: 1 iunie 2020, 14:20

  •  
  •  
  •  

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului avertizează că în România există modele de măşti aflate pe lista produselor periculoase, care nu trebuie puse în vânzare.

Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, spune că riscul de infectare cu noul coronavirus este mai mare cu aceste modele de măşti. Sunt 32 de modele care nu au trecut testele europene de calitate.

 „ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, avertizează directorul ANPC, Paul Anghel

În sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX), existau alerte pentru 32 de tipuri de măști de protecție neconforme, cea mai recentă alertă privind 15 noi tipuri, după cum informează InfoCons.

Cele mai multe măști de protecție neconforme sunt fabricate în China. Aceste tipuri de produse care sunt achiziționate frecvent în această perioadă dificilă de către consumatori.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.