Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: Ziua Românilor de Pretutindeni este despre fiecare român care trăiește departe de țară

Autor:

Data: 31 mai 2020, 16:32

  •  
  •  
  •  

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, respectiv  31  mai 2020.

Începând cu anul 2015, Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, respectiv la data de 31 mai, anul acesta. Până în anul 2014, Ziua Românilor de Pretutindeni era celebrată la 30 noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, potrivit Legii nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, publicată în Monitorul Oficial din 21 noiembrie 2007. Articolul 10 din Legea 299/2007 a fost modificat prin Legea 101/2015, conform căreia se schimbă data la care se sărbătoreşte această zi.

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, care reglementează drepturile persoanelor ce îşi asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, din afara graniţelor României, având ca scop menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii lor culturale, etnice, lingvistice şi religioase.

Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia  este membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării iar susţinerea proiectelor care vizează aceste comunităţi constituie o prioritate a mandatului său de deputat : “ Ziua Românilor de Pretutindeni este despre fiecare român care trăiește departe de țară, dar și despre familiile rămase acasă, în România.

Milioane de români joacă un rol important în societățile și economiile țărilor unde s-au stabilit.

Oricât de departe sunt, românii reușesc deopotrivă să fie bine integrați în țările unde s-au stabilit, păstrând, totodată, România în suflet. Reușesc să își păstreze identitatea de limbă, spirituală și culturală și să țină aproape de ceilalți români. Dragi români de pe toate meridianele lumii, fie ca această zi de sărbătoare să ne aducă mai aproape unii de alții. Și nu uitați că România vă așteaptă acasă! La mulți ani, români de pretutindeni!”, acesta este mesajul deputatului Claudia Gilia  cu prilejul Zilei  Românilor de Pretutindeni

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.