Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

COVID-19: Cel mai mare focar din Dâmbovița, se apropie cu pași repezi de închidere

Autor:

Data: 31 mai 2020, 13:28

  •  
  •  
  •  

Orașul Răcari  a fost și  este și acum, privit ca cel mai mare focar de COVID-19.  Dar astăzi, lucrurile stau cu totul altfel.

Astăzi, când transmitem această știre, veștile sunt extraordinare, în spital  mai sunt internați doar  un beneficiar și un angajat de la Centrul Medico-Social Răcari. Angajatul deja are primul test negativ, astăzi sau mâine, va fi făcut și al doilea test și dacă este tot negativ, va merge acasă.

Pe 10 aprilie 2020,oraşul dâmboviţean Răcari  intra în lupta cu COVID -19,a apărut primul caz COVID-19, soţul unei angajate  de la Centrul Social Răcari, seara, l-a luat febra şi frisoanele. A solicitat sprijinul ambulanţei şi a fost dus la  Secția Boli Infecțioase Târgoviște. I s-a făcut testul COVID-19 iar pe 13 aprilie a ieşti pozitiv.  Din acest moment lucrurile  au început  să se complice . Edilul Marius Caravețeanu nu a stat cu mâinile în sân și a solicitat de urgență, DSP Dâmbovița,  testarea soţiei care lucrează în Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, şi a ieştit şi aceasta pozitivă.  Tot rău spre bine, și spunem acest lucru  pentru că  nimeni nu ar fi depistat  că la Centrul Răcari există COVID-19 dacă bărbatul nu ar fi dat semne și nu ar fi mers la spital.   Legislația  modificată  cu o zi înainte, a permis  și a început testarea turuor beneficiarilor și angajaților din Centru . La o primă strigare, după prima trestare,  un număr de 39 de persoane, 30 de bătrâni şi nouă persoane din rândul angajaților , au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Din fericire totí cei confirmaţi cu COVID- 19 au fost asimtomatici,clar vorbim de o formă mai ușoară COVID-19. Au fost transportaţi la Secţia de Boli Infecţioase Târgoviște. S-a continuat testarea şi la restul personalului care era in izolare acasă  dar și la beneficiarii rămași în centru.  Ulterior, numărul beneficiarilor a acrescut la 34 și al angajaților la 27. Centrul a fost dezinfectat  și autortiăţile locale au impus sporirea măsurilor de protecţie.Tot la Răcari au fost confirmate în total 7 cazuri  de COVID-19 la cetățeni.Focarul  de Răcari  a însemnat în total 68 de cazuri COVID-19 și din nefericire 5 decese.

Nu trebuie să omitem faptul că primele măsuri  în Centrul Răcari au fost luate de la începutul lunii martie, când s-au limitat vizitele la centru, iar personalul lucra în ture de câte două săptămâni.

La Răcari, s-a stat în permanență cu arma la picior. Situația a fost monitorizată  cu strictețe de către DSP Dâmbovița. După cum era și normal, după câteva săptămâni de la declanșarea focarului au început să apară veștile bune, beneficiarii și angajații centrului au început să se vindece și asta datorită eforturilor medicale  depuse de  cadrele medicale de la Secția Boli Infecțioase Târgoviște și Spitalul Pucioasa.

Astăzi, când transmitem această știre, veștile sunt extraordinare, în spital  mai sunt internați doar  un beneficiar și un angajat de la Centrul Medico-Social Răcari. Angajatul deja are primul test negativ, astăzi sau mâine, va fi făcut și al doilea test și dacă este tot negativ, va merge acasă.

Pericolul nu a trecut! Dușmanul veghează !

Autoritățile de la Răcari, nu lasă garda jos și continuă aplicarea măsurilor de prevenire a răpândirii COVID-19.  Chiar  zilele trecute, a avut loc o nouă acțiune de dezinfecție în zonele publice aglomerate din Răcari. Mai mult, edilul Marius Caravețeanu a transmis un mesaj răcărenilor:

Dezinfecția contiună. Să fim în continuare precauți, să respectăm distanțarea socială,să ne spălăm  cât mai des pe mâini, să purtăm  masca în locurile publice aglomerate .Pericolul nu a trecut! Dușmanul veghează !”

Nu în ultimul rând, edilul Marius Caravețeanu mulțumește medicilor, asistentelor și personalului din Secția  Boli Infecţioase Târgovişte şi de la Spitalul Pucioasa, care se află în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus:Profesionalismul, omenia și noblețea sufletească de care dați dovadă sunt un adevărat balsam vindecător pentru bătrânii noștri din Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, pentru personalul din Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, cât şi pentru persoanele din afară centrului care au fost în această perioadă grea în grija dumneavoastră.’’

 Autoritățile de la Răcari au avut alături în lupta cu inamicul COVID-19,Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, Instituția Prefectului, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Jandarmi, cărora le transmite mulțumiri  pentru sprijinul acordat.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.