Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Comuna Șotânga va avea un Centru civic modern

Autor:

Data: 29 mai 2020, 12:39

  •  
  •  
  •  

Primarul Constantin Stroe a anunțat că încep lucrările de amenajare și modernizare a centrului civic al localității. Edilul alături de viceprimar și  salariații primăriei a promovat și a reușit să obțină finanțare pentru un proiect interesant care va schimba radical centrul comunei.

Vorbim despre proiectul „Realizare piață publică și piață comercială tradițională în comuna Sotânga, județ Dâmbovita”, valoarea investiției fiind de aproximativ 5.299.321 lei. Lucrările vizează realizarea unei piețe publice și a unei piețe comerciale tradiționale, realizarea unui spațiu public dotat cu loc de joacă, amenajarea de spații verzi; amenajarea de trotuare, fântână aterziană, spații pietonale și locuri de parcare. Se modernizează  strada Mininerului și strada de centru. Nu trebuie să omitem faptul că alte două investiţii majore vor contribui la amenajarea centrului civic al comunei Şotânga. Este vorba despre două inveştiţii cu finanţare prin CNl, şi anume sală de sport cu 180 de locuri şi Centru Cultural, sunt în procedura  achiziție lucrări.

 Comuna Șotânga se poate mândri cu una dintre cele mai eficiente administrații publice din județ. Numai anul trecut le-a adus șotângenilor investiții importante, s-a finalizat proiectul cu finanţare prin PNDL 1 ce vizează asfaltarea a 7 km de străzi în satele Şotânga şi Teiş. Valoarea acestei investiţii fiind de peste 4.849.840 lei. A fost inaugurată Şcoala Gimnazială „Prof. llie Popescu” Şotânga, ce a fost reabilitată şi modernizată la standarde europene, printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa ll.

Vorbim despre o investiţie în valoare de 5.350.300 lei, contribuţia administraţiei fiind de aproximativ 1,357,218 de lei.
Finanţare prin PNDL 2 este şi la obiectivul ce a început în anul 2019, şi anume pod peste râul lalomiţa şi drum de racordare amplasate la limita administrativ-teritorială a comunelor Şotânga şi Doiceşti, valoarea fiind de 6.245.275. lei, unde se lucrează în forță.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.