Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Sunt în plină execuție lucrările de amenajare a noului parc din zona UM Gara Târgoviște, de lângă viitorul mall

Autor:

Data: 19 mai 2020, 17:47

  •  
  •  
  •  

Se lucrează în forță la amenajarea parcului de la UM Gara Târgoviște. Investiția prinde contur de la o zi la alta. Edilul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a mers  pe șantierul  de la UM Gara Târgoviște  unde se lucrează în forță  la amenajarea unui parc, investiție  vcare  transforma radical o zonă inaccesibilă până acum într-un spațiu modern, cu multe zone verzi și facilități multiple de recreere. 

Investiția presupune reconversia funcțională a unui teren abandonat și neutilizat, în suprafață de 16.481mp, urmând ca pe acesta să se amenajeze atât spații verzi și facilități pentru recreere, cât și realizarea unui centru multifuncțional (bibliotecă și spațiu pentru spectacole) și zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic, loc de joacă și fitness. În parc vor fi cișmele cu apă, mobilier urban modern, rastel-uri pentru biciclete și o stație de biciclete. Pe lângă acestea, se va amenaja și un traseu pentru biciclete tip mountainbike, cu suprafață  din pământ și iarbă. Obiectivul va fi dotat cu sistem de supraveghere video. 

„Astfel, pe o suprafata de 16.481 mp, se construieste un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete. Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.
Vor fi amplasate cismele si toalete.De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursa de finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020, iar lucrarile vor fi finalizate in aceasta vara! In paralel, Consiliul Judetean Dambovita a finalizat reteaua de canalizare, executia drumului de legatura dintre Bulevardul Regele Carol I si strada Petru Cercel si a demarat lucrarile la sensul giratoriu de la intersectia noului drum cu Bulevardul Regele Carol I. Tot in zona, in cadrul unei investitii aflate deja in faza de licitatie, Primaria Targoviste va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C. Bratianu, prin largirea strazii Neagoe Basarab, va crea o noua artera de acces in Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR si vor fi realizate locuinte ANL.
”,a scris primarul Cristian Stan pe pagina sa de socializare

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.