Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La 1 iunie, oraşul Pucioasa va fi alimentat cu apa potabilă dintr-o nouă sursă care nu are niciun contact cu râul Ialomiţa şi Barajul Pucioasa

Autor:

Data: 18 mai 2020, 14:20

  •  
  •  
  •  

Veşti extraordinare pentru  locuitorii  oraşului Pucioasa şi asta pentru că  începând  cu data de 1 iunie, oraşul  va fi alimentat cu apa potabilă   dintr-o  nouă sursă   care nu are niciun contact  cu râul Ialomiţa şi Barajul Pucioasa.

Astăzi, s-a făcut recepția  lucrărilor la această investiție ,,Instalaţie de alimentare cu apă potabilizabilă prin Staţia de tratare a apei Pucioasa”. La eveniment au fost prezenți  primarul Constantin Ana,deputatul Corneliu Ștefan, vicepreședintele CJ,Luciana Cristea,reprezentați ai Companiei  de Apă Târgoviște -Dâmbovița, Cristian Avanu  și constructorul.

Calitatea  apei din  noua sursă  este foarte bună.  Primăria Pucioasa a inițiat şi a reuşit  într-un  timp  record  şi asta graţie  unui constructor  serios,   să  realizeze  investiţia ,,Instalaţie de alimentare cu apă potabilizabilă prin Staţia de tratare a apei Pucioasa”. Este vorba despre  o nouă aducțiune de apă potabilă de înaltă calitate  din vârful  muntelui.Urmează ca noua rețea să fie predate Companiei de Apă.

Noua aducțiune de apă potabilă   pentru  oraşul Pucioasa  provine din două surse şi anume:  Apa din Brătei şi  Apa  din Scropoasa ce provine  din Bolboci şi 7  Izvoare. Apa din  cele două surse   este colectată  si  transmisa  printr- o conductă forţată   la Hidrocentrala Dobreşti. 

Această instalaţie  este realizată în 1930. Din  Hidrocentrala  Dobreşti, apa este preluată  în continuare  printr-o conductă până la Hidrocentrala Gâlma, realizată în 1960. De la Hidrocentrala Gâlma, apa ajunge  în drepul localitatii Moţăieni, atrenând încă patru microhidrocentrale de la Gâlma până la Moţăieni. Înainte  de ultima microhidrocentrală, adică  în drepul localitatii Moţăien,Primăria Pucioasa  a realizat o nouă reţea  de captare  pe o lungime de 3 km ce duce   până în Staţia de tratare Pucioasa a Companiei de Apă  Târgovişte-Dâmboviţa .

În acest fel , apa nu este mai preluată din Braj , apa provenind  din vârful muntelui  , de o calitate foarte bună.  Nu are contact  cu  râul   Ialomiţa şi nici cu  Barajul Pucioasa.

Noua sursă de apă potabilă   din Pucioasa nu are contact  cu  râul   Ialomiţa şi nici cu  Barajul Pucioasa

Primarul  oraşului Pucioasa , Constantin Ana a vorbit despre noua investiţie   în cadrul  unei conferinţe de presă, alături fiind și deputatul PSD Dâmbovița,Corneliu Ștefan . Investiţia este de aproximativ 240.000 de euro.Realizarea  noii aducţiuni pe o lungime de 3 km a devenit realitate cu suportul financiar al Consiliului Local  Pucioasa şi al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Pe această rețea nouă, apa provine din acumulările Dobreşti şi Gâlma şi ajunge la Berevoieşti fără să aibă contact cu râul Ialomiţa şi Barajul Pucioasa, evitand astfel poluarea generată de cei peste 30.000 de locuitori, situaţi în amonte de Barajul Pucioasa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.