Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Protest în stare de alertă COVID -19. Strigătul disperat al primarului și al localnicilor: Comuna Dragodana vrea APĂ

Autor:

Data: 16 mai 2020, 21:15

  •  
  •  
  •  

Vrem apă, vrem apă! Comuna Dragodana vrea APĂ! Acestea sunt strigătele de disperare ale localnicilor din comuna Dragodana. În această seară, localnicii din Dragodana au protestat în zona bazinelor de apă din localitate.

Din imagini se poate observa că oamenii au păstrat distanțarea socială și au avut și măști. Alături de cetățenii nemulțumiți a fost și primarul Gheorghe Sandu care și dânsul le-a implorat pe autoritățile județene să rezolve urgent problema apei în comună. De o săptămână, apă cu porţia și roșie sau în unele zile deloc pentru locuitorii comunei dâmbovițene Dragodana, în plină epidemie de COVID-19.  

Seceta din ultimele luni a afectat nivelul apei din foraje, mai mult, în comuna Dragodana există și defecțiuni la pompele din puțurile forate pentru furnizarea apei potabilă iar operatorul județean-Compania de Apă Târgoviște nu a reușit să remedieze problemele și a decis să furnizeze apă cu program comunei Dragodana. Inițial programul de furnizare fusese stabilit între orele 16:00 – 18:00 și 22:00 – 6:00. Programul însă i-a nemulțumit pe localnici, care au sesizat situația, primarului localității, Gheorghe Sandu care nu a rămas indiferent, făcând demersuri și reușind să obțină o modificare importantă în programul de furnizare, care să vine în sprijinul nevoilor comunității, intervalele de furnizare fiind 6:00 – 9:00 și 18:00 – 21:00.

Însă problemele nu s-au oprit aici, localnicii susțin că programul nu se respectă de către operatorul județean-Compania de Apă, ba mai mult, oamenii spun că sunt zile în care apa nu curge nici în acest interval sau curge o oră și este de culoare roșie. În satele Boboci și Pădureni, oamenii spun că nu au văzut de o săptămână apa la robinet. Situația este critică.

Primarul Gheorghe Sandu nu a rămas indifirent și a continuat demersurile să rezolve problema. A mers la Prefectura Dâmbovița, la Consiliul Județean Dâmbovița, la Compania de Apă și nu în ultimul rând a făcut demersuri și la DSP Dâmbovița, în contextul în care apa este necesară pentru a respecta regulile de igenă în prevenirea răspândirii COVID-19.

Vineri, în comuna Dragodana au fost confirmate și două cazuri COVID-19 iar edilul Gheorghe Sandu este în culmea disperării făcând apel public către Compania de Apă, să rezolve urgent problema la Dragodana, cetățenii având nevoie de apă în primul rând pentru igena personală, altfel există riscul major de îmbonăviri.

Dacă problema apei nu se rezolvă la Dragodana, localnicii vor protesta pe DN 72 unde vor bloca circulația.

Am contactat pe directorul general al Companiei de Apă Târgoviște, Adrian Dumitru care ne-a spun că problemele sunt cauzate de secetă dar și de niște defecțiuni la pompele din foraje și ne-a dat asigurări că luni, problema va fi rezolvată iar de marți, se reia programul normal de furnizare a apei potabile în comuna Dragodana.

Și uite așa, în plină pandemie COVID-19, când ar trebui să ne spălam cât mai des și cât mai bine, la o aruncătură de băț de ditamai municipiu, la Dragodana, apă cu țârâita sau deloc.

Primarul comunei Dragodana, Gheorghe Sandu nu se dă bătut și va face tot ce îi stă în putere să rezolve această problemă cât mai repede. Siguranța și nevoile comunității rămân o prioritate pentru edilul Gheorghe Sandu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

2 Responses to VIDEO. Protest în stare de alertă COVID -19. Strigătul disperat al primarului și al localnicilor: Comuna Dragodana vrea APĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.