Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Relaxare dar nu uitați, COVID-19 nu se vede, nu se simte şi nu are gust ca să poată fi evitat

Autor:

Data: 15 mai 2020, 23:26

  •  
  •  
  •  

Îmbulzeala e starea naturală a românului. Odată cu intrarea în relaxare, nimeni nu și-a adus aminte de distanțarea socială. În prima zi de după starea de urgență, oamenii au luat cu asalt străzile. Dacă unele persoane arată că sunt interesate să se protejeze, să păstreze distanța socială, să  evite deplasările care nu sunt o necesitate urgentă, să evite contactul cu alte persoane și poartă mască, altele par să ignore recomandările autorităților- nici mască, nici distanță.

Oameni buni, inamicul invizibil COVID-19 nu a intrat în relaxare, atacă nemilos și  dovezile sunt clare și  la nivelul județului Dâmbovița, în ultimele 24 de ore, peste 38 de cazuri confirmate, majoritatea asimptomatice. Pericolul nu a trecut și ne poate lovi când ne este lumea mai dragă. O 
 parte dintre oameni s-au relaxat mult prea repede și nu mai respectă recomandările privind distanțarea socială.

Acesta este un semnal de alarmă pe care îl trag autoritățile dar și specialiștii.

Această situație duce la un număr mai mare de îmbolnăviri. Nu este exclus peste două zile, să vorbim de o transmitere comunitară și cifrele care reprezintă  vieți omenești să crească. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și solidaritate și să respectăm cu strictețe regulile chiar dacă  nu mai suntem în stare de urgență și suntem în stare de alertă.

Citește și: Situație critică la Arctic Găești. Sunt 32 de persoane confirmate COVID-19. DSP Dâmbovița vine cu precizări

Trebuie să conștientizăm că există pericolul ca spitalele COVID-19 să fie depășite și să intre în luptă și cele care acum nu tratează cazuri COVID-19. Suntem la un pas de a se întâmpla acest lucru. Putem pierde tot ce s-a muncit până acum, dacă nu sunt respectate regulile. Nu este de glumit cu acest virus și cred că nu este momentul să ne testăm rezistenţa până la ultimul moment.

Citește și: COVID-19: Cele 14 localități de unde sunt cei 34 de angajați de la Arctic, confirmați pozitiv

Singurul mod prin care putem reduce transmiterea este să aplicăm recomandările autorităților și să stăm acasă dacă nu avem o problemă urgentă de rezolvat. 
Masca este obligatorie în spațiile comerciale, transportul în comun și orice spații publice închise.
În această perioadă rămânerea acasă şi evitarea activităţilor care pot să vă expună şi să expună familiile voastre, este extrem de importantă.


Evitaţi expunerea persoanelor vârstnice la acest risc printr-un comportament responsabil. Evitaţi la maxim activităţile care nu sunt esenţiale în aceasta perioadă. COVID-19 nu se vede, nu se simte şi nu are gust ca să poată fi evitat. Dacă lucrurile se înrăutăţesc, relaxarea nu mai poate avea loc. 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.