Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DSP Dâmbovița a făcut dezinfecție în focarul familial de la Produleşti

Autor:

Data: 7 mai 2020, 18:04

  •  
  •  
  •  

În cursul zilei de joi, 7 mai 2020, DSP Dâmbovița s-a ocupat de acțiunile de dezinfecție în focarul familial de la Produleşti.

Echipele de la DSP Dâmbovița coordonate de dr. Sorin Stoica, directorul DSP, s-au deplasat la Produlești, în satul Costeștii din Deal unde au făcut dezinfecția la cele două locuințele ale celor 7 persoane depistate pozitiv COVID-19.

Sorin Stoica, directorul DSP Dâmbovița
Sorin Stoica, directorul DSP Dâmbovița

Astfel, după acțiunea de dezinfecție făcută de către echipele DSP Dâmbovița și  sosirea rezultatelor negative la bunici și străbunică, copilul de 2 ani și el cu rezultat negativ, s-a întors acasă, o veste destul de bună.

Cazul index al acestui focar l-a reprezentat un bărbat în vârstă de 23 de ani, angajat al unei firme de curierat din judeţul Ilfov, care, în data de 30 aprilie 2020, s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, acuzând febră mare. În urma prelevării exudatului naso-faringian pentru testarea COVID-19, rezultatul a fost pozitiv

Alături de cele șapte peroane deja confirmate COVID-19, mai locuiesc trei persoane și un minor.

Este vorba despre părinții și străbunica bărbatului în vârstă de 23 de ani, primul confirmat pozitiv în focarul familial de la Produleşti, și un copil în vârstă de 2 ani.

Copilul în vârstă de 2 ani a fost până astăzi, internat la Secția Boli Infecțioase Târgoviște unde a fost testat de 2 ori și  rezultatele au fost negative însă nu a fost externat până nu au sosit și rezultatele bunicilor și străbunicii care astăzi, au fost confirmate negative.

Astfel, după acțiunea de dezinfecție făcută de către echipele DSP Dâmbovița și  sosirea rezultatelor negative la bunici și străbunică, copilul de 2 ani și el cu rezultat negativ, s-a întors acasă, o veste destul de bună.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a demarat ancheta epidemiologică, fiind  identificate 35 de persoane, contacţi direcţi şi 31 de persoane din categoria contacţilor de familie.  

Au fost dispuse mai multe măsuri, potrivit DSP:  

 -izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a contacţilor de familie, pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant;

-în cazul apariţiei simptomatologiei specifice cu COVID-19, aceştia vor  solicita Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, care îi va transferă la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.  

 -s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă individuală;

  -limitarea contactului interuman;   -monitorizarea zilnică a pacienţilor aflăţi în autoizolare şi a celor cu patologie cronică, se va efectua prin intermediului medicilor de familie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.