Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

98 de persoane confirmate cu COVID-19 în Dâmbovița

Autor:

Data: 28 aprilie 2020, 14:29

 •  
 •  
 •  

Ultimele două cazuri confirmate COVID-19 sunt la persoane din Tărtășești și Răcari. La Tărtășești, este vorba de o femeie de 81 de ani care se află de mai mult timp prin spitalele din capitală ajungând într-un final la Spitalul Victor Babeș unde a fost și confirmată pozitiv. Cel de-al caz se află la Răcari, fiind vorba despre o femeie în vârstă de aproximativ 65 de ani, soacra unei angajate de la Centrul Medico-Social Răcari. Și aceasta a fost internată la Secția de Boli Infecțioase Târgoviște.

BULETIN DE PRESĂ

din data de 28.04.2020

     Efectivele MAI de la nivelul județului Dâmbovița acționează pentru menținerea ordinii publice, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice.                          

În ultimele 24 de ore au fost constituite 136 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 61 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile lor, sunt sprijiniți și de polițiști locali (127), alăturându-li-se în sistem integrat și efective ale M.Ap.N. (51). Aceștia acționează împreună pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a combate ilegalitățile de orice fel.

 • au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 18 persoane;
 • au fost efectuate 237 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;
 • au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 218.000 lei;
 • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 6018 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 10.227.295 lei.

    Astăzi, 28.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

 • se află în izolare la domiciliu: 384 persoane asimptomatice
 • se află în carantină instituționalizată: 200 persoane
 • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 96 persoane confirmate (conform INSP), în evidența DSP Dâmbovița existând 98 de persoane confirmate, dintre care 15 persoane vindecate
 • persoane decedate de la debutul pandemiei: 5.

     În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (18 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (3 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.