Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Spitalul Județean de Urgență Pitești, dacă va fi cazul, ar putea fi închis din cauza COVID-19

Autor:

Data: 20 aprilie 2020, 11:01

  •  
  •  
  •  

La acest moment,la Spitalul Județean de Urgență Pitești,sunt 27 de persoane depistate pozitiv cu coronavirus, dintre care 24 contacți direcți și trei indirecți.

Ultima statistică arată ca sunt 12 pacienți și 12 cadre medicale testați pozitivi, toți fiind contact direcți,iar indirecți confirmați cu noul coronavirus sunt trei membri ai familiei unei asistente,soțul și doi copii, internată acum la Spitalul din Mioveni.

Prefectul de Argeș a anunțat că se vor testa cele 1600 de cadre medicale și cei 160 de pacienți din Spitalul Județean de Urgență Pitești,și dacă va fi cazul,unitatea ar putea fi închisă.Cei confirmați pozitivi au fost internați în Spitalele Mioveni și Câmpulung Muscel.Reamintim că situația a fost provocată de un medic identificat ca fiind pozitiv prea târziu, chirurgul vascular Felix Sârboiu.

Conform datelor DSP Argeș, doctorul a refuzat testarea timp de o săptămână și portul măștii de protecție, deși avea simptome specifice. Amintim că a fost începută si o cercetare penală, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, într-un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul unui argeșean din cauza COVID-19,un bărbat de 68 de ani, ce și-a găsit sfârșitul după ce a fost mutat ca urmare a confirmării virusului la Spitalul din Mioveni.El a fost pacientul medicului vascular Felix Sârboiu și contact direct al cadrului medical,omul confirmat pozitiv în data de 15 aprilie având și alte afecțiuni.

Stare de alertă s-a declanșat  de la Spitalul Județean de Urgență Pitești după  ce medicul chirurg vascular Felix Sârboiu  a fost confirmat pozitiv cu Covid-19  care spune că a venit la serviciu deoarece avea pacienți și programări și voia să-i ajute pe bolnavi.

El prezenta simptome de câteva săptămâni, susțin colegii să dar a refuzat să stea acasă, explicând că este afectat de o răceală veche. A fost testat cu un test rapid acum o săptămână și a ieșit negativ,apoi a refuzat să fie testat pe PCR în cadrul operațiunii derulată la Spitalul Județean prin echipajul mobil venit de la Sanador, susținând că nu este cazul și nu a stat acasă așa cum i s-a solicitat..

A fost anunțat DSP-ul care a recoltat probe,apoi au fost testate și colegele lui.Toți sunt acum izolați, dar cadrele medicale din unitate sunt îngrijorate că măsura a venit foarte târziu, după ce respectivii au intrat în contact cu numeroși colegi, pacienți și cu persoane din exterior. Ampla anchetă epidemiologică va stabili toti contacții din această situație medicală cu Covid 19.Situația este alarmantă întrucât doctorul prezenta simpotome de câteva săptămâni, iar în timpul acesta ramificațiile posibilelor imbolnaviri sunt multiple, atât de pe linie de serviciu, cât și contacți în afara mediului spitalicesc. 

Ulteriot,prefectul de Argeș a anunțat primele măsuri luate ca urmare a problemelor de la spitalul din Pitesti. Șefa DSP, dr.Sorina Honțaru, a fost înlocuită din funcție,sistemul de sănătate fiind preluat de col.dr. Alexandru Guiță, fost comandant al Spitalului Militar Pitești.

A doua decizie il vizează pe directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Pitești, dr. Teodor Cătălin Constantinescu,în locul său fiind numit dr.Gheorghe Frătoaica,de la UPU, fost medic militar.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.