Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Managerul Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a fost amendat cu 20.000 lei pentru că a ieșit împreună cu alte cadre medicale în fața spitalului să întâmpine moaștele Sf. Nifon

Autor:

Data: 15 aprilie 2020, 21:25

  •  
  •  
  •  

BULETIN DE PRESĂ

din data de 15.04.2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost constituite 145 de patrule ale IPJ Dâmbovița, dintre care 72 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița. Au fost angrenați 124 polițiști locali și 51 de militari. Au fost efectuate 571 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, în valoare totală de 340.000 lei.

De la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.339 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea ordonanțelor militare, în valoare de 7.107.400 lei.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale M.Ap.N. continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

          Astăzi, 15.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 290 de persoane
  • se află în carantină 532 persoane.

           Din numărul total de persoane confirmate cu Covid-19 la nivelul județului Dâmbovița, 12 au fost declarate vindecate.

 Totodată, ca urmare a apariției în spațiul public referitoare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, DSP Dâmbovița s-a autosesizat și a sancționat managerul unității sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menționat a măsurilor antiepidemice de prevenire și răspândire a infecțiilor. În același timp, la nivelul instituțiilor  MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind distanțarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislației în vigoare.

           De asemenea, DSP Dâmbovița are în desfășurare o anchetă epidemiologică la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Răcari. Astăzi s-au prelevat probe la 79 de persoane, dintre care 52 sunt beneficiari ai centrului și 27 personal angajat.

  ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 474 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.