Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. S.O.S., jurnal de front în lupta cu COVID-19: CJ Dâmbovița a ales să cazeze personalul medical în camere cu băi insalubre și pline de gândaci

Autor:

Data: 12 aprilie 2020, 13:06

  •  
  •  
  •  

În această  perioadă, nu trebuie uitat un lucru esențial că personalul medical este principala resursă în prima linie a luptei cu COVID-19. Medicii şi cei care lucrează în sistemul medical sunt cei care asigură sănătatea.

Considerăm că oamenii trebuie să aprecieze dedicarea personalului medical  iar autorităţile cu atribuții  în această problemă trebuie să sprijine corpul medical şi să asigure cazarea la hotel a personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, când solicită acest lucru.

Nu o spunem noi din amintiri, acest lucru fiind  prevăzut la art. 7 alin. (1) din Ordonanța militară nr. 4/29.03.2020: “ministerele cu rețea sanitară proprie și autoritățile administrației publice locale care au în subordine sau în coordonare unități sanitare vor asigura la cerere spații hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi personalului din sistemul public sanitar, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19 în rândul cadrelor medicale sau al familiilor acestora”.   

 Astăzi, vă prezentăm bătaiea de joc la adresa medicilor și celorlalte cadre medicale care sunt în prima linie a luptei cu COVID-19, în unitățile medicale din municipiul Târgoviște. E inadmisibil ce se întâmplă! Personalul medical  care are nevoie de repausulul între ture sau gărzi, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19 în rândul cadrelor medicale şi al familiilor acestora, a fost cazat într-un cămin al Universității Valahia din Târgoviște, în camere unde gândacii mişună, cu băi insalubre, fără televizor. Toate acestea,  în timp ce dâmbovițenii care se întorc din zonele roșii sunt duși în carantină în resorturi de lux sau hoteluri de 4 stele, iar statul plătește 300 de lei pe zi, de fiecare persoană.

http://tvpartener.ro/gandaci%20in%20campus%20targoviste.mp4

 Cam așa arată respectul autorităților de la CJ Dâmbovița pentru personalul medical din prima linie a luptei cu COVID-19.  Oare, președintelui  CJ Dâmbovița și celor  doi vicepreședinți de la CJ Dâmbovița, le-ar face plăcere să stea nu o noaptea ci doar căteva ore  într-o cameră  unde mișună gândacii, fără  televizor sau unul cu tub, frigider care nu funcționează și cu băi insalubre? Imaginile pe care vi le prezentăm  vorbesc de la sine .

http://tvpartener.ro/gandaci%20in%20campus%20targoviste.mp4

Cu siguranță, nu.  Având în vedere că luxul domnește în birourile și băile de la CJ Dâmbovița, dovadă stau achizițiile făcute  fix în ultimul an. Ba mai mult,  nu cred că vor sta să adune gândacii în loc să se odihnească. 

Consiliul Judeţean Dâmbovița are obligația să asigure spaţii de cazare pentru personalul medical aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirus.  Adică, mai pe înțelesul tuturor, administraţia judeţeană asigură fondurile necesare pentru cazarea medicilor şi a personalului auxiliar din cadrul unităţilor medicale din subordine, în perioada stării de urgenţă, începând cu data de 31 martie 2020. 

Cel mai probabil, conducerea CJ Dâmbovița a ales  acest spațiu pentru că nu necesită mari cheltuieli. Căminul a fost pus  de către conducerea Universității Valahia la dispoziția autorităților județene cu titlu gratuit însă Consiliul Județean Dâmbovița trebuie să plătească doar utilitățile. Nu cred că este momentul să redăm integral și unele discuții  pe această temă dar dacă este nevoie le vom face publice. 

La nivelul județului  nostru se pare că un tren rulează scăpat total de sub control. În calea sa se află  sute de oameni care au fost legați de șină de răufăcătorul COVID-19. Din fericire, există un macaz și o linie ocolitoare. Știți că numai de dumneavoastră depinde soarta acestor oameni. Dacă nu faceți nimic, trenul va ucide sutele de  persoane. Dacă schimbați macazul sute de persoane vor fi salvate. Domnilor de la CJ Dâmbovița, treziți-vă la realitate și asigurați condițiile optime și necesare de cazare medicilor şi personalului auxiliar din cadrul unităţilor medicale din subordine, în perioada stării de urgenţă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

One Response to VIDEO. S.O.S., jurnal de front în lupta cu COVID-19: CJ Dâmbovița a ales să cazeze personalul medical în camere cu băi insalubre și pline de gândaci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.