Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Criza COVID-19 afectează legumicultorii din Băleni care nu au unde să își vândă produsele

Autor:

Data: 9 aprilie 2020, 11:51

  •  
  •  
  •  

Mulţi legumicultori români sunt grav afectaţi de criza sanitară. Vânzările în piețe au scăzut drastic, iar unii dintre ei nu știu cum să-și trimită marfa în hipermarketuri. 

Bazinul legumicol Băleni este unul dintre cele mai mari din țară. Au ieșit castraveții, salată, ceapă, usturoiul și ridichile. Legumicultorii de la Băleni nu au unde să își vândă produsele și spun că au tot mai puțini cumpărători.

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia nu a rămas indiferentă la strigătul disperat al legumicultorilor din Băleni şi încearcă să-i sprijine printr-o serie de demersuri făcute către Ministerul Agriculturii. Un lucru  este trist, după patru zile de când deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a trimis un mail către Ministerul Agriculturii, cu o întrebare adresată ministrului cu privire la criza cu care se confruntă legumicultorii, nu a primit nici măcar un mail de confirmare. Drept urmare deputatul Claudia Gilia a ieşit public  pentru a face cunoscută situaţia cu care se confruntă legumicultorii din Băleni: “ Pandemia Covid-19 a adus vremuri grele pentru multe categorii sociale și profesionale.Astăzi, aș vrea să semnalez situația legumicultorilor din Comuna Băleni. Oameni foarte muncitori, bălenarii nu au, în această criză a coronavirusului, unde să își vândă produsele. Activitatea în piețe a scăzut dramatic, la fel și livrarea către marile lanțuri de magazine alimentare.Nu am putut rămâne indiferentă la necazurile oamenilor din Băleni, în contextul general al pandemiei. Discuțiile pe care le-am purtat în ultimul timp cu o serie de producători locali m-au determinat să îi solicit ministrului agriculturii intervenția pentru a-i sprijini pe oameni.Am încercat să îl contactez pe domnul ministru, însă, spre surpriza mea, acesta nu are niciun instrument de comunicare directă la minister. De aceea am trimis solicitarea mea domnului secretar de stat, Emil Dumitru, însă, nici de această data, nu am avut succes.

Chiar, dacă în această perioadă, Parlamentul lucrează în condiții speciale, i-am adresat domnului ministru, Adrian Oros, o întrebare (mai jos, întrebările adresate ministrului).Intervenția ministerului trebuie sa fie una rapidă, cu măsuri coerente, ferme în vederea susținerii producătorilor români.

Crearea unui platforme electronice pe care producătorii pot să își listeze produsele este ineficientă.Domnule ministru, timpul nu are răbdare cu agricultorii, de aceea este imperios să interveniți rapid!

Susțin producătorii români!”,a afirmat deputatul Claudia Gilia

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.