Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Au intrat în lupta COVID-19 fără sprijin. Primarii dâmbovițeni trebuie sprijiniți

Autor:

Data: 5 aprilie 2020, 14:37

  •  
  •  
  •  

Guvernul, autoritățile centrale trebuie să înțeleagă că important în acest moment este să nu se blocheze activitatea admnistrațiilor locale, municipale, orășenești care sunt în prima linie a lupei cu COVID-19 ci să oprim răspândirea coronavirusului.

Administrațiilor locale li s-a trasat o serie de responsabilități prin emiterea ordonanțelor militare însă Guvernul nu le-a asigurat niciun leuț că să poată să acționeze privind implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Cheltuielile sunt făcute din bugetul local care în cel mai scurt timp se va epuiza, mai ales dacă se vor da şi alte sarcini autorităților locale. Strigătul disperat al administrațiilor nu s-a făcut auzit la nivel central însă la nivel județului Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița nu a rămas indiferent și a luat prima poziție pentru a ajuta administrațiile locale.

Pentru a veni în  sprijinul tuturor primarilor, deputatul Corneliu Ștefan  a solicitat consilierilor județeni ai PSD Dâmbovița să convoace o ședință extraodinară a Consiliului Județean Dâmbovița. Ordinea de zi vizează alimentarea Fondului de Rezervă Bugetară cu sumele neangajate și neutilizate de Consiliul Județean iar după transferarea banilor, consilierii județeni au misiunea să voteze proiectul care permite alocarea banilor atât de necesari primăriilor dâmbovițene în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecţiei cu noul coronavirus în rândul populaţiei din judeţul Dâmboviţa.

Primarii dâmboviţeni susţin demersul deputatului Corneliu Ştefan

Deputatul Corneliu Ștefan și majoritatea primarilor care au apreciat acest demers, spun că  lupta împotriva răspândirii COVID-19 trebuie să fie un efort comun, al tuturor, pentru că sănătatea oamenilor nu are culoare politică.

Demersul deputatului a fost apreciat public de primarul comunei Niculești, Dorinel Soare, primarul comunei Moroeni, Laurențiu Moraru, primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana dar și alti primari din localitățile  Malu cu Flori, Tătărani, Cojasca, Voinești, Corbii Mari, Cobia, Văcărești și  alte comune.

Greul este suportat de autoritățile locale, pentru că toate cheltuielile au fost transferate de Guvern către primării. Fără un ajutor financiar consistent acordat primăriilor, primii care vor avea de suferit vor fi cetățenii județului Dâmboviţa. Deputatul Corneliu Ștefan le mulțumește tuturor primarilor dâmbovițeni pentru efortul depus, pentru modul în care se implică la nivelul localităților lor în lupta împotriva COVID-19.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.