Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DREPT LA REPLICĂ

Autor:

Data: 30 martie 2020, 20:53

  •  
  •  
  •  

Nr. 2/30.03.2020

DREPT LA REPLICĂ

Precizări cu privire la ocuparea postului de șef serviciu la Serviciul Salvamont 

            Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la concursul organizat pentru ocuparea postului de șef serviciu la Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița, pentru o corectă informare a opiniei publice vă solicit respectuos să publicați următorul drept la replică:

            Organizarea concursului pentru ocuparea funcției de șef serviciu al Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița nu se face de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, ci de către o comisie care are ca atribuții atât identificarea criteriilor necesare pentru derularea concursului, cât și buna gestionare a întregii proceduri de selecție, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și fără a favoriza o persoană sau alta ori un grup de interese sau altul.

            Mai mult decât atât, sunt nevoit să fac precizarea că organizarea concursului pentru ocuparea postului mai sus-amintit are loc din considerente care nu țin de voința nimănui. Astfel, concursul este organizat ca urmare a unor abateri repetate ale domnului Gheorghe Deaconescu de la prevederile legale, în calitate de șef al aceastei entități. Sunt abateri care reprezintă fapte evidente de încălcare a legii – ce au fost supuse analizei unei comisii de disciplină, care, având în vedere greșelile repetate ale domnului Gheorghe Deaconescu, a dispus doar măsurile prevăzute de lege. Domnul Gheorghe Deaconescu nu a greșit o singură dată, iar acest lucru poate fi confirmat chiar de dumnealui, care este persoana cea mai indicată pentru a oferi amănunte despre propriile fapte.

            În condițiile amintite, organizarea unui concurs pentru funcția de șef serviciu al Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița reprezintă doar o măsură menită să respecte legislația în vigoare, în condițiile în care sunt constatate abateri ale regulamentului și ale legii, așa cum a fost cazul domnului Deaconescu.

            Chiar și în aceste condiții, nimeni nu a îngrădit vreodată dreptul de înscriere la concurs nici dumnealui și nici fiului acestuia. Faptul că acesta din urmă nu a fost eligibil, deoarece nu respecta criteriile minime, impuse de asemenea de legislația în vigoare, pentru ocuparea acestui post, nu este vina nimănui.

          Înțeleg supărarea domnului Gheorghe Deaconescu pentru că poate pierde un post pe care, cu siguranță, îl iubește, dar nimeni nu este mai presus de lege și dumnealui știe prea bine acest lucru. Pentru omul Deaconescu, regret toată această situație, întrucât știu că îi pare rău pentru ceea ce a făcut și a și spus-o public, de nenumărate ori. Dar, când vorbim despre administrația publică și respectarea legii, părerile de rău nu sunt de ajuns, iar greșelile nu pot fi tolerate, deoarece un asemenea gest ar fi echivalent tot cu încălcarea legii. Și vă spun că nici eu și nici altcineva, în calitate de președinte de consiliu județean, nu ar fi putut tolera încălcarea repetată a legii de către un șef serviciu al unei instituții care se află în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

            Independent de relația umană care există între mine și domnul Deaconescu, dumnealui trebuie să înțeleagă că relațiile profesionale sunt un aspect diferit și că fiecare angajat al statului trebuie să respecte îndatoririle de serviciu, așa cum prevede legea.

            Repet, tot ceea ce se întâmplă reprezintă formalități administrative, care trebuie să-și urmeze cursul. Îmi pare rău că, într-un moment atât de dificil nu doar pentru România, ci pentru întreaga lume, domnul Deaconescu, ca și alte persoane care îl sprijină, nu își recunoaște greșelile și alege să caute vinovați în altă parte.

            Nu știu care este motivul real al acestei defăimări, dar îmi doresc să aflăm cu toții. Pentru acest fapt și pentru că este o situație în care este implicată imaginea Consiliului Județean Dâmbovița, am toată încrederea și sper ca autoritățile competente să soluționeze cât mai repede acest caz.

Fac precizarea că niciodată nu am încălcat cadrul legal al nici unei situații, indiferent despre cine ar fi fost vorba.

             Bazându-mă pe obiectivitatea și profesionalismul dumneavoastră, vă rog respectuos să prezentați acest punct de vedere integral. Vă mulțumesc!

Președinte,

jr. dr. Alexandru Oprea

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.