Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia face apel către prefectul judeţului Dâmboviţa: Soluția nu este tăcerea!

Autor:

Data: 30 martie 2020, 11:10

  •  
  •  
  •  

Deputatul Claudia Gilia face apel către  prefectul  judeţului Dâmboviţa,cerându-i să comunice  situaţia  reală  de la nivelul judeţului dar totodată  să arate prin fapte că-i pasă de sănătatea și viața lor prin gestionarea cu simț de răspundere a acestei crize epidemice.

“Constat zilele acestea că Instituția Prefectului Dâmbovița s-a transformat într-o fortăreață. Nimic nu intră, nimic nu iese. Nici măcar cuvinte!

Ca parlamentar, ca profesor, ca om am înțeles că numai comunicarea ne poate ajuta în situații critice, că orice lipsă de dialog duce la derapaje. Ca să parafrazez, lipsa dialogului naște monștrii comunicării.

Am avut zeci de discuții cu primarii din județ, cu o singură concluzie. Sunt singuri în fața pericolului. Reprezentatul Guvernului în teritoriu, prefectul județului, nu a transmis nimic.

Niciun plan, nicio strategie, niciun sfat, nici măcar o vorbă bună. Cum pot să lupte ei, eficient, pentru binele locuitorilor județului, dacă nu există o strategie integrată? Virusul ține cont de granițele georgrafice ale fiecărei comunități locale? Nu, nu ține!

Ne confruntăm cu o situație extrem de grea la Corbii Mari, unde sunt, deja, 15 cazuri confirmate. Primarul nu poate lupta singur. Are nevoie de sprijin înainte ca zona să devină un focar responsabil de transmiterea virusului în tot județul.

Prefectura Județului a anunțat că discuțiile Comitetului pentru Situații de Urgență se desfășoară pe whatsapp.

Până și copii de clasă pregătitoare învață pe platforme on line interactive, dar Prefectura Dâmbovița nu a ajuns la acest nivel. Ce decizii dezbătute și argumentate se pot lua pe un grup de whatsapp?

A mai spus Prefectura că subiectul nu trebuie tratat politic. Eu nu îl tratez politic, pentru că nici virusul nu o face. Îi afectează la fel pe oameni, indiferent de opțiunea politică. Dar, nici nu putem trece cu vederea că cel care trebuie să ia măsuri este Guvernul liberal condus de Ludovic Orban, liderul partidului din care până acum câteva luni făcea parte și Prefectul Județului Dâmbovița. Asta nu înseamnă tratarea politică a subiectului. Aceasta este o realitate care nu poate fi modificată.

În calitate de parlamentar, îi solicit domnului Prefect al județului să iasă din tăcere și să comunice cu autoritățile locale, să îi sprijine în efortul lor de a lupta cu virusului Covid-19, să comunice cu cetățenii prin intermediul presei locale.În aceste monente dificile pentru societate este nevoie de comunicare rapidă, transparentă, corectă, coerentă.

Domnule Prefect arătați dambovitenilor ca vă pasă de sănătatea și viața lor prin gestionarea cu simț de răspundere a acestei crize epidemice.”,susţine  deputatul  PSD Dâmboviţa,Claudia Gilia

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.