Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Răzvad, Dâmbovița, România luptă pentru viață cu COVID-19

Autor:

Data: 23 martie 2020, 18:29

  •  
  •  
  •  

Cuvântul de ordine al acestor zile este solidaritatea, dar ea se cere făcută prin „distanțare socială”. Adică fiți solidari stând fiecare la casa lui, nu vă întâlniți, nu vă vedeți, nu vă atingeți.

Într-adevăr, ne este dat să trecem printr-o situație limită, pe care niciunul dintre cei care se află în viață nu a avut ocazia să o trăiască, foarte greu de închipuit până nu demult. În fine, catastrofa globală căreia îi suntem în premieră martori și victime, ar putea fi rezultatul nesăbuinței oamenilor.

Din păcate, mulţi dintre cetățeni  încă nu realizează gravitatea acestui virus- COVID-19 şi se plimbă nestingheriţi pe străzi. Staţi în casă oameni buni, acesta e modul în care ne protejăm pe noi şi pe cei dragi nouă! Este momentul să ne demonstrăm nouă înșine că suntem o comunitate închegată. Din acest motiv trebuie să acționăm cât mai responsabil în noul context epidemiologic-COVID-19 în care se regăsește România. Situația se complică de la o zi la alta. România  a ajuns la  al cincilea  deces. 143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore. Astăzi, 23.03.2020, în județul Dâmbovița, se află în izolare la domiciliu 1134 persoane asimptomatice, au ieșit din izolare la domiciliu 276 persoane şi se află în carantină, în spațiile identificate în acest sens, 53 de persoane. În Dâmboviţa nu este niciun caz de COVID-19.

Primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru reia apelul făcut către răzvădeni la începutul acestei săptămâni și le recomandă să respecte toate regulile de igienă și comportamentul social recomandate de autoritățile centrale și popularizate și la nivel județean  în vederea prevenirii COVID-19, știut fiind faptul că virusul are o rată foarte mare de transmitere.

 Răzvădenii  care sunt în autoizolare sau cei care au o nevoie specială și/sau o informație utilă pot apela la numerele de telefon: 0729 161 544 | 0724 733 563 | 0737 025 129.

Trebuie să dăm dovadă de solidaritate în această  criză COVID-19. Culmea solidarității va fi atinsă când fiecare individ (familie)   va fi perfect izolat, izolată în casă, separat de toți ceilalți. Apropiere prin îndepărtare! Depărtare pentru apropriere!

Rămâneți în casă, dacă vă pasă!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.