Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dr. Claudiu Dumitrescu: Unul dintre spitalele Găeşti, Moreni sau Pucioasa trebuie să devină spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19 alături de Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte

Autor:

Data: 20 martie 2020, 13:39

  •  
  •  
  •  

Nu mai este timp să ne uităm cu panică la răspândirea COVID-19, îi dăm putere bolii! Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate  urgent de instituiile abilitate, vom stopa  răspândirea virusului şi totul  va fi bine.

Şi la nivelul judeţului Dâmboviţa este nevoie de unele măsuri stricte. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu nu renunţă  la propunerea sa, ca la nivelul judeţului Dâmboviţa, pe lângă  Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte şi unul dintre spitalele orăşeneşti sau municipal- Pucioasa, Moreni sau Găeşti să fie destinat strict cazurilor de coronavirus sau suspiciunilor. Managerul Claudiu Dumitrescu spune că le-a trasmis acest lucru atât autorităților judeţene cât şi centrale implicate direct în gestionarea  situaţiei COVID-19.

Şi la nivelul judeţului Dâmboviţa este nevoie de unele măsuri stricte. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu nu renunţă  la propunerea sa, ca la nivelul judeţului Dâmboviţa, pe lângă  Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte şi unul dintre spitalele orăşeneşti sau municipal- Pucioasa, Moreni sau Găeşti să fie destinat strict cazurilor de coronavirus sau suspiciunilor. Managerul Claudiu Dumitrescu spune că le-a trasmis acest lucru atât autorităților judeţene cât şi celor centrale implicate direct în gestionarea  situaţiei COVID-19.  

Totodată, dr.Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște, se bazează şi pe buna colaborare pe care o are cu DSP Dâmboviţa  şi mulţumeşte  pe această cale, întregii echipe  DSP Dâmboviţa cu care conlucrează  foarte bine în interesul pacientului cât și echipei manageriale, care au dovedit o înaltă ținută profesională.

 Lucrurile trebuie să fie clare şi să înţeleagă toată lumea

Concret, unul dintre Spitalele Pucioasa, Moreni sau Găeşti să devină spital pentru pacienții cu COVID-19 alături de Secția Boli Infecțioase Târgovişte iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte să se ocupe de restul pacienţilor cu diferite afecţiuni şi să asigure 24 din 24 de ore necesarul de servicii medicale, în afară de Covid-19. Concret, unitatea medical care va deveni spital pentru pacienții cu COVID-19, va muta pacienții internaţi în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în funcţie de afecţiuni şi astfel  se va limita  răspândirea COVID-19 şi în unităţile sanitare dâmboviţene care la acest moment sunt dispuse la pericol, ba mai mult, dacă apare o astfel de situaţie se va ajunge la carantină şi chiar închidere.

De aceea este de luat în calcul urgent, propunerea managerului Spitalului Judeţean  de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu care a adus o serie de lămuriri  de ce este necesar ca  unul dintre spitalele orăşeneşti sau municipal- Pucioasa, Moreni sau  Găeşti să devină spital destinat stric  tratării  cazurilor sau suspiciunilor COVID-19: ”În primul rând  trebuie să-i asigur pe toţi  dâmboviţenii că Spitalul Judeţean de  Urgenţă Târgovişte nu se închide dar este  necesar ca în cel mai scurt timp  propunerea mea să fie luată în calcul şi să se şi materializeze. Propunerea mea făcută autorităţilor judeţene dar şi centrale și care se află acum în studiu este ca un spital orășenesc sau municipal- Pucioasa, Moreni sau Găeşti, să aibe destinație strictă pentru coronavirus, în așa fel încât să nu se mai producă un amestec al pacienților în aceeași unitate.

Este un lucru dificil de pus în practică, dar singurul viabil și fără riscuri pentru ceilalți. Şi vin şi cu motivaţii concrete de ce este nevoie de o astfel de măsură. Dacă un pacient suspect sau  infectat cu coronavirus, care s-ar afla internat  în Secţia de Boli Infecțioase Târgoviște, singura  unitate  din Dâmboviţa care primește la acest moment astflel de pacienți, în cazul în care acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală, o altă investigaţie sau intervenţie  medicală, aducerea acestui pacinet în Spitalul Județean de Urgenţă Târgovişte, în blocul operator, în secția de terapie intensivă, ar însemna un risc iminent de contaminare a întregului personal medical și a pacienților care s-ar afla în locația centrală a spitalului județean.  Dacă propunerea mea este materializată, atunci riscul este redus semnificativ pentru că pacientul suspect de COVID-19 sau infectat poate beneficia în respectiva unitate de orice investigaţie sau intervenţie medicală. La Seţia Boli Infecţioase Târgovişte se vor trata cazurile de suspiciune sau infectare cu COVID-19 de nivel mediu sau sever iar în spitalul ce va deveni destinat strict COVID-19, se vor trata cazurile sau suspiciunile de nivel minor şi cele  infectate cu COVID-19 care au nevoie de alte intervenţii medicale. Dacă este nevoie  în respectivul spital de aparatură medicală suplimentară, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte  poate veni în sprijin, prin împrumut, cu aparatură. Am încrederea  şi speranţa că totul va fi bine ” a  afirmat dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște.  

 Ceea ce propune managerul Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște, dr.Claudiu Dumitrescu, este o măsură foarte importantă în prevenirea răspândirii COVID-19 şi care la nivelul capitalei-Bucureşti, deja a fost luată. S-au stabilit  deja  care sunt spitale destinate strict  suspiciunilor sau cazurilor infectate cu COVID-19 iar restul spitalelor tratează doar urgenţele şi pacienţii cu alte afecţiuni.

Vă dau un exemplu foarte clar, la Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgenţă din ţară, măsurile sunt destul de drastice. Sunt triate toate urgenţele la cortul din faţa spitalului de către echipele speciale cu medic SMURD precum şi pacienţii care revin  fie la consult medical după internare  sau la pansat şi tratament după intervenţii chirurgicale mai complicate care nu pot fi asistate de către medicul de familie sau spitalele judeţene. Dacă mai acum două săptămâni pe holurile de la Floreasca nu aveai unde să arunci o monedă acum este o  linişte deplină, personalul medical, pacienţii care vin aici sunt feriţi de COVID-19 prin aceste măsuri.

Ei sunt la muncă pentru noi. Noi stăm  acasă pentru ei!

În plină criză de COVID-19 şi stare de urgenţă în România, dâmboviţenii trebuie să dea dovadă de calm, responsabilitate şi solidaritate şi să respecte  măsurile impuse de autorităţi. Trebuie să fim solidari cu medicii, asistenţii, echipajele SMURD, ambulanţierii, poliţiştii, jandarmii şi pompierii care sunt în prima linie în lupta cu COVID-19 iar  fără aceşti oameni, războiul cu virusul este pierdut. În județul Dâmbovița, până la acest moment nu există niciun caz de coronavirus, se află în izolare la domiciliu 559 persoane asimptomatice, au ieșit din izolare la domiciliu 208 persoane, se află în carantină, în spațiile identificate în acest sens, 38 de persoane şi au fost testate 53 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște, a ţinut să le transmită respect, recunoştinţă şi mulţumire tuturor medicilor, asistenţilor şi personalului auxiliar din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.