Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Incendiu de pădure în satul satul Valea Leurzii – comuna Buciumeni

Autor:

Data: 18 martie 2020, 20:58

  •  
  •  
  •  
  •  

Incendiu de litieră pădure pe culmea Brata din com.Buciumeni

De aproape 6 ore, 8 pompieri de la Garda de Intervenție Fieni, alături de 10 pompieri voluntari din cadrul SVSU Buciumeni și 5 sivicultori din cadrul Ocolului Silvic Pucioasa, se luptă cu un incendiu de litieră de pădure izbucnit pe Culmea Brata (sat Valea Leurzii – comuna Buciumeni). 

Pentru a ajunge la locul evenimentului, toate forțele au parcurs drumul pe jos, iar din cauza existenței mai multor focare și a suprafeței întinse, au făcut echipe mixte și au „atacat” incendiul pe două fronturi (o echipă dinspre Pietrişiţa şi alta dinspre Valea Leurzii), folosindu-se şi de două utilaje (un tractor adus de primarul comunei Buciumeni şi un buldoexcavator-taf adus de Ocolul Silvic Pucioasa).

De aproape 6 ore, 8 pompieri de la Garda de Intervenție Fieni, alături de 10 pompieri voluntari din cadrul SVSU Buciumeni și 5 sivicultori din cadrul Ocolului Silvic Pucioasa,

A ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, dar din păcate, în unele zone, flăcările s-au extins şi la coronamentul unor arbori. În acest moment încă se intervine pentru stingerea focarelor care au mai rămas.Este un exemplu de inconştientă al unor persoane care, prin gestul lor, distrug „aurul verde” al Terrei, principalul generator al oxigenului necesar supravieţuirii a tot ceea ce este viu – PĂDUREA.

Şi asta chiar la începutul evenimentului „Luna Pădurii” (15 martie – 15 aprilie).  Cetăţeni, nu uitaţi ! Protejând PĂDUREA, protejaţi VIAŢA!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.