Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În plină stare de urgenţă pe teritoriul României, unii domni din Dâmbovița au alte priorităţi-destructurarea echipei Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

Autor:

Data: 18 martie 2020, 23:34

  •  
  •  
  •  

Deşi  în ultimele zile,  la orice pas se vorbeşte despre unitatea pe care trebuie să o manifestăm unii faţă de alţii, se vorbeşte despre  înţelege, toleranţă şi fapte bune, însă constatăm cu unii oameni se cred atotputernici şi dau dovadă de răzbunare. Culmea ironiei, că  aceştia sunt oameni care reprezintă  comunitatea dâmboviţeană. Concret, vorbim despre cei  care vor cu orice preţ  destructurarea echipei Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, condusă de mai bine de 43 de ani de către profesorul Doru Deaconescu, omul  care a dat naştere Salvamontului în judeţul nostru. 

Chiar preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea pune umărul la  destructurarea acestei echipe minunate de la Serviciul Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.  Încă  de pe data de 28 noiembrie 2019, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea a demarat acţiunea de destructurare  a Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița. 

Chiar preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea pune umărul la  destructurarea acestei echipe minunate de la Serviciul Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

La data de 28 noiembrie 2019, preşedintele CJ, Alexandru Oprea îi dădea directive  unei doamne din CJ Dâmboviţa, să pregătească scoaterea la concurs a postului- şef serviciu al Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița. Ba mai mult, îi spunea doamnei respective, să-i amintească la prima şedinţă operativă cu angajaţii, să-l întrebe pe prof.Doru Deaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa, cum a fost la întâlnirea cu PRO România.

Pentru corecta informare a opiniei publice, vă spunem că  prof. Doru Deaconescu nu a participat la întâlnirea organizată de PRO România, pe data de 28 noiembrie 2019. Doru Deaconescu, în acea zi, a participat la un eveniment organizat de Salvamont Buşteni.

 A trecut anul 2019, însă preşedintele CJ Dâmboviţa nu a renunţat la ideea organizării concursului pentru ocuparea  funcţiei – şef serviciu al Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, înlăturându-l  pe profesorul Doru Deaconescu omul care s-a dăruit cu totul muntelui, a salvat viaţa a mii de turişti şi a pus bazele Seviciului Salvamont Dâmboviţa. 

S-a scos postul  la concurs, anunţul a fost  făcut public săptămâna  trecută.  Potrivit  datelor oficiale de  pe site-ul  CJ Dâmboviţa, pe data 12.02.2020, cu numărul de înregistrare 3309, a  fost făcut  public anunţul de concurs, cred că este o eroare de redactare. Concursul are loc pe data de 31 martie 2020.

Să vezi nebunie, candidaţii şi comisia de examinare, probabil şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea care striga în gura mare prin operativă că el va extrage bileţelul cu subiecte,  vin cu măştile de protecţie  că doar suntem în plină criză de coronavirus şi stare de urgenţă în România.  Dar rămâne de văzut. Un lucru este cert, după publicarea anunţului de concurs, pe la colţuri se zvoneşte că ar fi bătaie mare pe funcţia de şef la Salvamont. Spun unele voci  că sunt cerinţe ce au ca scop să-i elimine pe unii dintre concurenţi. Ba mai mult, se  mai  afirmă că ar fi vorba şi despre un candidat ”favorit”. Tot pentru corecta informare a opinei publice,  vă spunem că nici nu era gând să se organizeze un concurs pentru funcția de șef la Serviciul Salvamont -Salvaspeo Dâmbovița, şi unii domni, de prin Dâmboviţa, de la Buşteni, dornici să devină conducători ai acestui serviciu și să-l lovească mișelește, pe la spate, pe profesorul Doru Deaconescu, omul care a făcut ca Serviciul Salvamont Dâmbovița să fie printre puținele din țară cu o activitate remarcabilă, rupeau ușile pe la unii primari și chiar pe la CJ Dâmbovița, făcând plecăciune să-i numească în această funcție.

CJ Dâmboviţa nu a ezitat să ne emită la începutul săptămânii, un drept la replică doar pentru faptul că am anunat pe pagina de facebook că  vom  publica  în zilele următoare un material de presă  privind candidaţii la acest concurs. Un drept la replică  fără a vedea înainte care este subiectul materialului, dar noi de bună credinţă, vi-l prezentăm mai jos, ca și punct de vedere oficial al CJ Dâmbovița:

“ În virtutea dreptului la replică și în vederea unei corecte informări a opiniei publice, vă rugăm să difuzați – integral – punctul nostru de vedere cu privire la materialul publicat în data de 13 martie 2020, cu titlul „În curând, dezvăluiri incendiare despre cum se aranjează ploile pentru ocuparea unor funcții”, pe pagina dumneavoastră de Facebook:

1. Facem precizarea că funcția contractuală de conducere – de șef serviciu al Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, vacantă, a fost scoasă la concurs în data 9 martie 2020, cu respectarea tuturor procedurilor prevăzute de legislația în vigoare.

2. Postul scos la concurs respectă prevederile legale, iar procedura este una publică, ea nefiind diferită în nici o privință de altele de acest fel, condițiile generale pentru ocuparea postului fiind prevăzute la articolul 3 din „Regulamentul – cadru privind aprobarea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant, corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar, plătit din fonduri publice, aprobat prin HG nr. 286/2011, cu modificările și completările ulterioare”.

3. În ceea ce privește condițiile specifice pentru ocuparea postului, facem precizarea că acestea sunt stabilite în funcție de specificul activității de salvamont, dar și de prevederile legale incidente în materie.

4. În vederea asigurării condițiilor specifice și a corectitudinii desfășurării acestui concurs, menționăm că am solicitat Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România delegarea unui membru în comisia de concurs.

5. Speculațiile privind preferința unui reprezentant al Consiliului Județean Dâmbovița pentru un anumit candidat sunt irelevante, în condițiile în care procedurile de derulare a concursului nu sunt fixate discreționar, ci în concordanță cu legislația în vigoare.”ne comunică conducerea CJ Dâmboviţa           

Preşedintele CJ Dâmboviţa refuză categoric revenirea din concendiu fără plată a unui salvamontist

A doua mişcare  este  făcută zilele acestea  de către preşedintele CJ, Alexandru Oprea pentru destructurarea echipei Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița. Concret, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea refuză categoric revenirea din concendiu fără plată a unui salvamontist deşi  potrivit legii, preşedintele nu are nicio atribuţie în acest caz pentru că angajatorul este Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița care are încă un şef şi care este îndreptăţit conform legii să ia decizii potrivit cărora se asigură buna desfăşurare a activităţii în cadrul Seviciului Salvamont Dâmboviţa. Pe această cale atragem atenţia  şi doamnei  care a întârziat să înregistreze actele de revenire a salvamontistului  la muncă, acte duse chiar de şeful Salvamont Salvaspeo Dâmbovița. Doamna a fost mult mai preocupată să dea raportul  domnului preşedinte al CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea despre actele de revenire decât să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Oare prin această acţiune de a refuza revenirea salvamontistului la muncă, nu cumva se încearcă  intimidarea respectivului salvator şi asta pentru că a îndrăznit să-şi depună dosarul pentru concursul-şef serviciu al Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița? Până la acest moment sunt trei candidaţi pentru funcţia de şef  şerviciu al Serviciului Salvamont Dâmboviţa. Unul dintre candidaţi, lucrează pe la etajul 7 al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nimic în cartea de vizită care să-l reprezinte pentru această funcţie, ceilalţi doi sunt salvamontişti în cadrul Serviciului Salvamont Dâmboviţa, unul activează la Zănoaga  iar celălalt la Peştera. Dosarele se depun până pe data de 23 martie 2020. 

Sperăm  că nu vor veni şi unii de prin Buşteni care cu 10 ani în urmă, l-au înlăturat pe criterii politice pe Doru Deaconescu şi au distrus Salvamont Dâmboviţa.  În 2 ani de zile, domnii de prin Buşteni au făcut  ravagii la Salvamont Dâmboviţa, lucrări contractate şi nexecutate la sediul Salvamont şi multe altele. Dar astea  într-un alt material.  Doru Deaconescu  a fost repus pe funcţie şi s-a făcut dreptate când a venit preşedinte la CJ, Adrian Ţuţuianu.

Acum când autorităţile fac tot posibilul să lupte împotriva COVID-19 şi fiecare  dintre  noi are o responsabilitate imensă, pentru unii  setea de răzbunare este mai presus de orice. Se răzbună cei care îşi doresc un statut social superior, care nu doresc să îşi strice imaginea şi care sunt mânaţi de dorinţa de a-şi face singuri dreptate. Setea de răzbunare se alimentează din ostilitate şi din resentimente, iar, uneori, devine atât de mare, încât înăbuşă orice altă pornire pozitivă. Goana după revanşă însă ne poate urâţi sufleteşte atât de rău, încât nici măcar satisfacţia şi uşurarea de după revanşă nu ne vor mai putea reda adevăratul zâmbet. De aceea, o gestionare corectă a sentimentelor care ne fac să ne dorim răzbunarea ne-ar putea scuti pe viitor de alte suferinţe.

#Fii Bun

#Fii Responsabil 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.