Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte este eliberată şi devine o unitate medicală dedicată strict tratării suspiciunilor şi cazurilor de COVID-19

Autor:

Data: 17 martie 2020, 14:54

  •  
  •  
  •  

O primă măsură excepțională de urgență în domeniul sanitar prinde contur  şi în judeţul Dâmboviţa.

Secţia de Boli Infecţioase  a  Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte este eliberată complet, pentru a putea creşte la maximum capacitatea de primire a cazurilor de coronavirus, iar persoanele internate, care au alte patologii, deja   au început  să fie transferate  în alte  secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Deja  s-au limitat internările cu alte simptomatologii și, în momentul în care toți pacienții vor fi transferai, atunci Secţia de Boli Infecţioase  va deveni o unitate medicală unde se vor trata infecțiile cu noul tip de coronavirus.

Până astăzi, 17.03.2020, în județul Dâmbovița nu există nici o persoană infectată cu virusul COVID-19. Au fost efectuate 46 de teste, toate având rezultat negativ. În prezent, se află în carantină 36 de persoane, iar în izolare sunt 183 de persoane.

Județul Dâmbovița dispune, până la acest moment, de 54 de locuri de carantină.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte,dr. Claudiu Dumitrescu  ne –a mai spus că în următoarele zile, Secţia de Boli Infecţioase va fi dotată  cu aparatură nouă şi tot strictul necesar  pentru  tratarea suspiciunilor şi cazurilor de COVID-19,dacă situaţia o va impune.

Dotări la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița a dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziționarea, în regim de urgență, atât a unor medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, cât și a unor echipamente medicale (aparatură) necesare dotării secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT).  

La Secţia de Boli Infecţioase  se va achiziționa  următoarelor:  10 monitoare funcții vitale , 15 injectomate, 3 ventilatoare,  un videolaringoscop şi 6 paturi terapie intensivă.

Această măsură se ia în contextul  stării de urgenţă  în care a intrat România.

Noi suntem pregătiţi demult, pentru că ne-am făcut noi la nivelul spitalului scenarii, şi fiecare scenariu era pus în aplicare pentru orice moment şi orice hotărâre pe care o lua ministerul. Trebuie să înţelegem că este o situaţie de criză naţională, medicii şi asistenţii sunt în momentul ăsta cei din linia I.Am discutat cu personalul şi suntem pregătiţi  orice scenariu . Profit pe această cale, să le mulţumesc public medicilor,asistenţilor şi personalului auxiliar  pentru înţelegere şi mobilizarea de care dau dovadă”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte,dr. Claudiu Dumitrescu  .

Potrivit  decretului,spitalele județene și spitalele de suport vor elibera secțiile de boli infecțioase și vor face loc pacienților diagnosticați cu coronavirus.

Totul se va petrece însă treptat.Cei care sunt acum la boli infecțioase în aceste spitale vor fi externați dacă s-au vindecat. Ceilalți vor fi mutați pe secțiile de boli interne din spitalele respective.

Să protejăm cadrele medicale și pe ceilalți angajați din sănătate

Reiterăm importanţa protecţiei şi responsabilităţii pe care trebuie să o avem noi toţi faţă de cadrele medicale, în contextul epidemiologic actual! Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici şi asistenţi, dar şi a celorlalţi angajaţi din unităţile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze şi să ofere îngrijire în faţa pandemiei de coronavirus dar  şi să trateze şi celelalte urgenţe.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.