Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dâmboviţa, COVID-19: Primarul de la Niculeşti face apel public la autorităţile judeţene competente să-i comunice oficial pe adresa primăriei, nominal, persoanele care sunt izolate la domiciliu

Autor:

Data: 16 martie 2020, 14:51

  •  
  •  
  •  

După cum vedem,criza coronavirusului  din ţara noastră, impune   luarea  unor măsuri stricte atât   de către autorităţile centrale,cele judeţene dar şi  de către cele locale pentru a preveni răspândirea COVID-19.

După cum vedem,criza coronavirusului  din ţara noastră, impune   luarea  unor măsuri stricte atât   de către autorităţile centrale,cele judeţene dar şi  de către cele locale pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Vă comunicăm că în județul Dâmbovița până la acest moment nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire.

Ceea ce este  mai grav, se pare că există o lipsă de comunicare  între autorităţile judeţene  cu competenţe privind criza COVID-19 şi autorităţile locale,primari.  Nu vorbim din amintiri şi o să vă prezentăm un caz  real.

Dorinel  Soare,primarul comunei Niculeşti  se loveşte de această lipsă de comunicare cu autorităţile judeţene  ce au  competenţe privind criza COVID-19.

Concret, în ultimele zile,la nivelul comunei dâmboviţene Niculeşti au sosit foarte multe persoane  din afara graniţelor României .  Pentru a nu aparea probleme în comunitate  dar totodată  şi pentru a menţine calmul şi siguranţa   în rândul  cetăţenilor,  edilul  Dorinel Soare alături de poliţistul  din localitate  a luat la pas comuna, din poartă în poartă  pentru a identifica  persoanele venite din străinătate.

Au fost identificate 18 persoane, dintre acestea trei  fiind venite  din Italia  şi care necesită izolare la domiciliu.  Datele au fost comunicate imediat   autorităţilor judeţene  ce au  competenţe privind criza COVID-19.

Se pare că  o echipă  de la judeţ, s-ar fi deplasat  la Niculeşti la cele trei  persoane şi le-a solicitat să intre în izolare la domiciliu  însă  autorităţile locale  nu au fost înştiinţate, ca să ştie exact cu nume şi prenume cine a intrat în izolare la domiciliu .

Mai mult, nemulţumirea edilului  Dorinel Soare  este strict legată de faptul că   aceste persoane care ar trebui să fie izolate la domiciliu  nu au niciun document la mână care să ateste izolarea,mai mult, pot încălca în orice moment  măsura izolării,plimbându-se prin comună iar primăria şi poliţia din localitate neavând o comunicare oficială,nominal, a persoanelor izolate la domiciliu, nu pot interveni să ia măsuri împotriva  acestora care nu dau dovadă de responsabilitate.           

 Pe această  cale,primarul de la Niculeşti,Dorinel Soare face apel public  la autorităţile  judeţene competente să-i comunice oficial pe adresa primăriei, nominal,persoanele care sunt izolate la domiciliu.  

Situaţia nu este singulară dar sperăm ca în cel mai scurt timp lucrurile să intre în normal şi totodată înţelegem că este o presiune enormă asupra autorităţilor privind criză COVID19.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.