Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

102 bolnavi de coronavirus. România a trecut la Scenariul 3 al epidemiei

Autor:

Data: 14 martie 2020, 16:14

  •  
  •  
  •  

Trei politicieni PNL au fost confirmaţi cu coronavirus, sâmbătă, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 102. Este vorba despre un deputat, primarul municipiului Deva şi un administrator public/, care au participat la aceeaşi şedinţă cu Vergil Chiţac, confirmat anterior. Autorităţile intră în scenariul 3.

Trei politicieni PNL au fost confirmaţi cu coronavirus, sâmbătă, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 102. Este vorba despre un deputat, primarul municipiului Deva şi un administrator public/, care au participat la aceeaşi şedinţă cu Vergil Chiţac, confirmat anterior. Autorităţile intră în scenariul 3.

”Sunt confirmaţi pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public Adrian David Nicolae”, a transmis, sâmbătă, Grupul de Comunicare strategică.

Toţi trei erau în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat şi senatorul Vergil Chiţac, confirmat anterior cu coronavirus. 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea iniţială, “transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”. 

“Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorităţi, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o «transmitere susţinută pe scară largă» a noului coronavirus (COVID-19). Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv”, arată sursa citată.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică menţionează că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus. 

Astfel, sunt enumerate măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

• Măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane. 
• Limitarea activităţilor colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

“La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)”, mai arată sursa citată.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.