Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ

Autor:

Data: 12 martie 2020, 18:28

  •  
  •  
  •  

Camera Deputaţilor, în calitate de For decizional a adoptat proiectul de lege pentru acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Potrivit documentului, zilele libere se vor acorda pe toată perioada în care autorităţile decid închiderea şcolilor, şi vine în contextul în care şcolile sunt închise până pe 22 martie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

De zilele libere, care vor fi suportate din banii statului, va beneficia unul dintre părinţii cu copii de până în 12 ani, care va primi, pentru fiecare zi liberă, 75% din salariul corespunzător unei zile lucrătoare.

Asta înseamnă că, pentru a se aplica, documentul mai are nevoie de promulgarea prin decret prezidenţial: “După cum am promis, legea care permite părinților să stea acasă cu copiii în situații de urgență a trecut de Parlament!
Aceasta lege se va aplica părinților de copii până în 12 ani sau, dacă este vorba de copii cu dizabilități, până la vârsta de 18 ani.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul pe care îl au, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie.

Perioada pentru care părinții pot sta acasă cu copii este egală cu perioada pentru care școlile sunt închise.

Banii care vor fi dați părinților care stau acasă vor fi plătiți de guvern din procentul de 2,25% pe care angajatorii trebuie să-l plătească pentru salariul fiecărui angajat.”,a declarat deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan

Asta înseamnă că, pentru a se aplica, documentul mai are nevoie de promulgarea prin decret prezidenţial

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.