Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dâmboviţa: Şase persoane venite din Italia care nu au respectat izolarea au fost amendate

Autor:

Data: 9 martie 2020, 17:38

  •  
  •  
  •  

 La nivelul judeţului Dâmboviţa, instituţiile abilitate  ţin destul de bine  sub control lupta cu coronavirusul  prin măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

  Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică   Dâmboviţa  ne-a  mărturist că  totul este sub control   la nivelul judeţului, însă  situaţia se poate modifica rapid  de la o oră la alta.

Un lucru foarte important  care contribuie la  stoparea  răspândirii acestui virus    ţine şi de comportamentul poulaţiei. Oamenii  care  au călătorit în zonele  afectate  de acest virus trebuie să dea dovadă de maturitate , să  spună adevărul şi  să respecte  recomandărilor de conduită în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).   

Potrivit  DSP Dâmboviţa, la  data 9 martie 2020,  în judeţul Dâmboviţa avem 163 de  persoane aflate în autoizolare la domiciliu sub monitorizare medicală,  nici o persoană în carantină şi nici o persoană cu suspiciune sau  diagnosticată cu coronavirus.

Cele 163 de   persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus.

În intervalul 28.02.- 9.03.2020, inspectorii sanitari, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Dâmboviţa, au verificat 76 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, constatându-se că 6 dintre acestea nu au respectat  măsura dispusă, motiv pentru care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 5000 şi 10000 de lei. Concret, în urma controalelor făcute  de  cei abilitaţi,cele şase persoane nu au fost  găsite  la domiciliu.

Facem precizarea că nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, atrage pe lângă răspunderea contravenţională şi pe cea penală, după caz.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile din surse oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii, la linia TELVERDE 0800 800 358.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.