Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Preşedintele PSD Titu, Vlad Oprea: Oraşul Titu are nevoie de un spital nou

Autor:

Data: 8 martie 2020, 19:41

  •  
  •  
  •  

Cu toții ne dorim un act medical occidental, unul benefic, însă trebuie să recunoaştem că la acest capitol în ţara noastră încă nu stăm bine.

Şi după cum se vede Guvernul Orban care a fost demis,face tot posibilul să pună sistemul sanitar de stat pe butuci. A fost victima reformei din sistemul sanitar de pe vremea Guvernului Boc. Este vorba despre Spitalul de la Titu care a fost închis dar în urma demersurilor făcute de parlamentarii şi liderii PSD Dâmboviţa, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa de la acea vreme, tot a PSD Dâmboviţa, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, unitatea spitalicească a fost redeschisă şi funcţionează şi astăzi, ca Centru Multifuncţional cu internare de o zi, aceasta fiind, pentru moment, cea mai bună variantă din punct de vedere financiar.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, unitatatea sanitară de la Titu are nevoi foarte mari atât din punct de vedere al clădirii în care funcţionează dar şi la capitolul dotări. Zilele trecute, consilierul local Vlad Oprea care este preşedintele PSD Titu dar şi candidatul PSD Dâmboviţa la funcţia de primar al oraşului Titu, a ieşit într-o conferinţă de presă şi nu a ezitat să vorbească despre această unitate sanitară.

Vlad Oprea crede că cetățenii din Titu şi cetăţenii din comunele învecinate, merită un spital modern, la standardele din 2020. Aproximativ 70.000 de locuitori din zona de sud a judeţului Dâmboviţa beneficiază acum de asistenţă medicală de urgenţă la Titu Să nu mai vorbim de zecile de victime ale accidentelor de circulaţie pe de Drumurile Naţionale 71 şi 7, care ar fi fost transportate cale de 40 de kilometri, până la Târgovişte, pentru a fi îngrijite.


Concret, Vlad Oprea-preşedintele PSD Titu spune că trebuie să se construiască un spital nou la Titu şi acest lucru nu este imposibil,spunând că ivestiţia se poate face cu sprijin financiar atât de la bugetul local, de la govern dar şi cu un sprijin venit pe baza unor donaţii din partea marilor investitori ce îşi desfăşoară activitatea în oraşul Titu. Vlad Oprea a dat drept exemplu, noul spital de la Mioveni.


În perioada următoare, Vlad Oprea-preşedintele PSD Titu va demara şi o campanie de informare şi strangere de semnături pentru susţinerea şi realizarea acestei investiţii, un spital nou la Titu.
Cred că toţi guvernanţii, liderii politici dar şi autorităţile locale trebuie să conştientizeze că de multe ori, în sănătate, nu ai a doua șansă. Un spital nou la Titu, aparatura modernă, cu toate cabinetele de specialitate, pentru unii dintre oameni, vor însemna a doua șansă la viaţă.


Centrul Multifuncţional Titu dispune acum de 7 cabinete de specialitate (medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie, ORL, oncologie, neurologie, ortopedie), compartiment cu 20 de paturi de spitalizare de zi pentru specialităţile cu adresabilitate crescută, laboratoare de analize medicale, de radiologie şi imagistică. Personalul de specialitate medico-sanitar şi personalul auxiliar sanitar sunt asigurate de Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.