Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Investiții importante pentru dezvoltarea comunei Moroeni

Autor:

Data: 5 martie 2020, 21:23

  •  
  •  
  •  
  •  

Investiţiile continue făcute de  Primăria Moroeni şi proiectele implementate în ultima perioadă fac ca localitatea să se alinieze cerinţelor europene.

De altfel, acesta este şi obiectivul autorităţilor locale care au pus pe primul plan dezvoltarea infrastructurii locale pentru  creşterea  confortului locuitorilor comunei.

Primăria comunei Moroeni,condusă  de primarul  Laurenţiu  Moraru  şi viceprimarul Florian Leotescu, a obținut bani din diferite surse de finanţare pentru implementarea unor proiecte importante, cum ar fi modernizarea de drumuri, reabilitarea școlii,  modernizare grădiniţă,dispernsar  şi multe alte investiţii.

Inveştiţii cu finanţare prin PNDL II în comuna Moroeni

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, în Moroeni se modernizează drumuri și străzi comunale pe o distanță de aproximativ 3,4 kilometri. Proiectul presupune lucrări în valoare de 3,2 milioane lei.

 Un alt  obiectiv de investitii cu finanţare pe PNDL II,   la care se lucrează  de mai bine de o lună  vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Şcolii Gimnaziale “Ion Ciorănescu” din  comuna Moroeni.Valoarea investiţiei este 10 milioane lei.  

 Tot prin PNDL se realizează  şi  podul peste râul Ialomiţa , zona Glavă în comuna Moroeni.Valoarea investiţiei este 1,9 milioane lei.

Finanţare pe AFIR pentru modernizarea grădiniţei

 În  cel mai scurt timp, administraţia de la Moroeni,condusă de edilul Laurenţiu  Moraru şi viceprimarul Florian Leotescu,  va demara procedurile de achiziţie  pentru  lucrările ce vizează reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din localitate.  Valoarea investiţiei este  de 4 mlilioane de lei,obţinută prin AFIR.

Extinderea reţelei de gaze  în satul Glod

 Un alt proiect pe care edilul Laurenţiu Moraru şi-a propus să-l realizeze şi deja a făcut demersuri, vizează extinderea reţelei de gaze  în satul Glod. Se fac demersurile pentru obţinerea avizelor necesare .

 O sală de sport ultramodernă în comuna Moroeni din bugetul local

 Comuna Moroeni va avea o sală de sport ultramodernă.Investiţia este realizată în procent  de 40% iar finanţarea se face din bugetul local. Valoarea este  de 4 milioane lei. Suprafaţa  noii sălii de sport va fi de 1200mp.

Extinderea reţelei de apă în satul Glod

 Primăria Moroeni  în asociere cu Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a reuşit  să alimenteze  şi satul Glod cu apă potabilă.

Platformă de gestionare a gunoiului de grajd şi utilaje necesare

Fonduri europene în valoare de 1,8 milioane lei  a obținut comuna și pentru achiziția de utilaje şi realizarea unei platforme de gunoi  de grajd.

Proiectul se va finaliza în cel mult  3 luni. Utilajele deja au ajuns în comuna Moroeni.  Autorităţile locale de la Moroeni au obţinut finanţare prin Programul Competitiv de Finanţare „lnvestiţii la nivelul comunităţilor locale pentru reducerea poluării cu nutrienţi”, cu fonduri acordate de Banca Mondială Guvernului României pentru reducerea poluării cu nutrienţi.

 Centru de zi pentru persoane vârstnice

Altă sursă de finanțare pe care edilul a fructificat-o este  prin GAL „BUCEGI LEAOTA”, prin care a obținut 760.000 lei pentru  realizarea unui Centru de zi pentru persoane vârstnice . În cel mai scurt timp se va semna contractul de execuţie lucrări.

 Alte investiţii  din buget local

 Edilul Laurenţiu Moraru  a vorbit şi despre investiţiile  ce vor fi realizate din buget local în cursul anului 2020. Concret,deja s-au făcut demersuri pentru remedierea problemelor cu apă potabilă  în unele zone ale localităţi  prin montarea unor grupuri de pompare. Se fac demersuri  şi pentru reabilitarea podului din zona Stadionului.

 Se montează şi hidranţi  pe raza localităţii ,necesari stingerii de incendii. Se va extinde  şi sistemul de supravegere video  din localitate. Drumul  Glavă  a fost reabilitat şi modernizat în baza unei asocieri cu CJ Dâmboviţa.

Se caută finanţare pentru  modernizarea drumului Moroeni-Muscel

 Edilul Laurenţiu Moraru caută surse de finanţare pentru modernizarea drumului Moroeni-Muscel. Valoarea investiţiei  este destul de mare,1 milion de lei.  

 Dispensar în satul Glod

Administraţia  de la Moroeni şi-a propus un alt proiect important  pentru comunitatea din satul Glod. Este vorba despre  realizarea unui dispensar.

De anul trecut, comunitatea din Moroeni   beneficiază de  un   dispensar nou, investiţie  realizată  cu  bani de la bugetul local şi  din sponsorizări, venite din partea  Fundației  Conservation Carpathia şi  societatea Advanced Green Land. Vorbim o investiţie  în valoare de 380.000 lei.

Noul dispensar din Glod va fi realizat  tot cu  bani de la bugetul local şi  din sponsorizări, venite din partea  Fundației  Conservation Carpathia.

Ca în orice localitate, şi la Moroeni ,mai sunt probleme. Primarul p Laurenţiu  Moraru  şi viceprimarul Florian Leotescu spune însă că va face tot posibilul să le rezolve.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.