Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Disperare în rândul crescătorilor de animale și prejudiciu financiar în bugetul comunei Moroeni, generate de ambițiile președintelui PNL Moroeni

Autor:

Data: 2 martie 2020, 20:03

  •  
  •  
  •  

Comunitatea din Moroeni are de suferit de pe urma mofturilor liberale de la nivel local. Dacă preşedintele Klaus Iohannis este bântuit de dorinţa de a avea un Guvern al său, președintele PNL Moroeni, Cristi Marcu este însetat de dorința de a avea Munții săi.

Pentru o corectă informare a comunității, edilul Laurențiu Moraru a ieșit  într-o conferință de presă și a vorbit pe larg despre o problemă majoră  care aduce prejudicii financiare Primăriei Moroeni dar totodată crează mari probleme și crescătorilor de animale din localitate care nu au unde să-și ducă animalele la pășunat și asta pentru că unica Asociație a Crescătorilor de Animale din Moroeni, condusă de Cristi Marcu, președintele PNL Moroeni a contestat în instanța licitația organizată de Primăria Moroeni pentru pășunile alpine în suprafață de 500 ha.

Trebuie menționat faptul că unica Asociație de Crescători de Animale din Moroeni, culmea ironiei, s-a înscris la licitație și a câștigat pășunile de pe doi munți însă când a fost să  semneze contractul a refuzat alegând calea instanței și constatând licitația pe principiul totul sau nimic dar totodată  punând în aplicare și expresia românească să moară și capra vecinului și spunem acest lucru pentru că odată ce există un proces pe rol, ceilalți  crescătorii de animale din Moroeni care nu sunt în asociație dar au participat la licitație pentru celelalte patru loturi de pășuni nu au putut încheia contractele cu administrația locală și de aproape un an nu au unde să-și ducă animalele la pășunat.

Laurențiu Moraru , primarul comunei Moroeni

Vorbeam despre prejudicii financiare de pe urma acestei situații. Da, Primaria Moroeni a pierdut anul trecut 500.000 lei, taxa care ar fi trebuie  să o încaseze pe urma celor 500 de ha de pașuni alpine scoase la licitație. Ca să înțeleagă tot omul că este vorba despre ambiții liberale aberante, încă din faza în care administrația de la Moroeni pregătea procedurile legale  de organizare a licitație pentru cele șase loturi de pășuni alpine, președintele PNL Moroeni, Cristi Marcu a pus bețe în roate. Concret, a mers în ședința  de consiliu local unde se vota caietul de sarcini pentru  organizarea licitație  și le-a impus celor trei consilieri PNL să nu voteze iar cei trei aleși  imediat au răspuns ordinului  de partid.

Mai mult, președintele Cristi Marcu și-a dorit ca cele șase loturi de pășuni să fie încredințate direct și Asociația  pe care o conduce să pună mâna pe ele. Păi da, ar fi fost o afacere profitabilă  că toți crescătorii de animale din Moroeni ar fi fost la mâna Asociației  unde ar fi trebuit cel mai probabil să plătească 200 de lei de oaie și cel puțin 500 de lei de vacă ca să pășuneze în cele șase loturi de pășuni. Asta da afacere, mai mult, Asociația ar fi încasat și subvenții substanțiale de la APIA, 450 de euro pe hectar.

Aceasta este România normală a liberalilor. Drept urmare, edilul Laurențiu Moraru le-a dat planurile peste cap dar acum este târât prin Tribunal.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.