Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Administraţia de la Voineşti ia măsuri concrete pentru protejarea populaţiei. Sunt montate recipiente cu soluții dezinfectante în toate unităţile şcolare

Autor:

Data: 25 februarie 2020, 14:03

  •  
  •  
  •  

Nu de puţine ori am spus  că  în comuna dâmboviţeană Voineşte ,administraţia  locală   dă dovadă de seriozitate şi respect, făcându-şi datoria  ca la carte. Faptele vorbesc de la sine.  

Având  în vedere pericolul coronavirusului dar  în contextul creşterii numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecţii respiratorii acute şi gripă în unităţile de învăţământ, precum şi atenţionărilor Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu “diverse virusuri”, primarul comunei  dâmboviţene  Voineşti, Gabriel  Dănuţ Sandu  a dispus măsuri suplimentare de igienizare şi dezinfectare în toate  unităţile şcolare din  localitate.  

Astfel, toate şcolile, grădiniţele, Liceul Tehnologic Voineşti și alte insituţii din Voineşti vor avea recipiente cu soluții dezinfectante. Este o măsura preventivă luată în sezonul în care gripa face numeroase victime.

În plus, înmulțirea cazurilor de coronavirus în toată lumea, în special în Italia, i-a determinat pe cei de la Primăria Voineşti  să investească în soluția dezinfectantă și  acolo unde este nevoie în recipientele necesare:

Nu vrem să speriem populația, este o măsură preventivă necesară. Pentru prevenirea îmbolnăvirilor este bine de știut că virusul nu se transmite prin aer, ci prin contact la nivelul suprafețelor. Cea mai bună metodă de prevenire este spălatul cât mai des al mâinilor cu apă și săpun sau cu soluție dezinfectantă.  

Am decis că este bine să montăm recipiente cu dezinfectant în toate școlile și instituțiile şi să respectăm cu stricteţe regulile de igenă. Nu vorbim doar de coronavirus, să nu uităm că suntem în plin sezon de gripă. Nu  nu avem persoane bolnave dar este bine să fim prevăzători”, a declarat primarul Gabriel Dănuţ Sandu .

În unităţile şcolare din Voineşti  sunt peste 600 de  copiii, plus cadrele didactice şi personalul administrativ.

Administraţia de la Voineşti este un bun exemplu de urmat şi ar fi bine ca toţi factori cu rol de decizie în acest subiect care a creat panică în rândul românilor să treacă la fapte şi nu vorbe.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.