Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Proiectele de dezvoltare ale comunei Şotânga în anul 2020

Autor:

Data: 11 februarie 2020, 14:49

  •  
  •  
  •  

Administraţia  de la Şotânga nu a stat  cu mâinile în sân şi a lucrat de zor, în ceea ce priveşte proiectele  de dezvoltare ale comunei.

Anul 2019 a fost unul destul de bun  dar şi anul 2020 se anunţă unul  ambiţios  şi cu  investiţii importante pentru comunitatea din Şotânga, condusă de primarul Constantin  Stroe şi viceprimarul Marian Tănase

Trecerea în revistă  a  investiţiilor realizate în 2019

Edilul  comunei  dâmboviţene Şotânga, Constantin Stroe  a ieşit într-o conferinţă  şi  a făcut o prezentare   a investiţiilor realizate în anul 2019  şi nu în ultimul rând   o  trecere în revistă a investiţiiilor ce se vor realize   în anul  2020. Edilul  nu a ezitat  să vorbească  şi despre proiectul de buget  al comunei pe anul  2020, ce urmează să fie aprobat.

La nivelul comunei Şotânga, în anul 2019,  s-a  finalizat proiectul cu finanţare prin PNDL 1 ce vizează asfaltarea a  7 km de străzi în satele Şotânga şi Teiş. Valoarea acestei investiţii fiind de  peste 4.000.000 lei.

Primarul Constantin Stroe nu a omis să reamintească  că cel de-al doilea semestru al anului şcolar, reprezintă un reper în istoria localităţii  şi asta pentru că  a fost  inaugurată  Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga  ce  a fost reabilitată şi modernizată la standarde europene printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa II. Vorbim despre o investiţie în valoare de aproximativ  60 de miliarde lei, contribuţia administraţiei fiind de aproximativ 20 de miliarde lei.

Finanţare  prin PNDL 2 este şi la obiectivul  ce a început   în anul 2019, şi anume pod peste râul Ialomiţa şi drum de racordare amplasate la limita administrativ-teritorială a comunelor Şotânga şi Doiceşti,  valoarea fiind  de 6.199.134.83 lei .

 Potrivid edilului Constantin Stroe, lucrările la acestă investiţie  se vor relua în forţă, imediat ce vremea va permite.

Investiţiile pentru anul 2020

Anul acesta   vor debuta  şi lucrărilece vizează  amenajare piaţă publică , adică  mai pe înţelesul  tuturor este vorba despre amenajarea centrului civic al comunei Şotânga, un alt proiect cu finanţare prin PNDL 2.

 Nu trebuie să omitem fatul că alte două investiţii majore vor contribui la amenajarea  centrului civic al comunei Şotânga . Este vorba despre două inveştiţii cu finanţare  prin CNI, şi anume sală de sport şi Centru Cultural.

Cel târziua până la data de 30 aprilie se va terima şi  proiectul ce vizează cadastrarea  în comuna Şotânga.

Nu în ultimul rând,  în comuna Şotânga  se va începe  şi  un proiect cu finanţare  prin Banca Mondială  privind  amenajarea  unei platforme de gestionare a gunoiului de grajd şi  achiziționarea unor utilaje necesare platformei. 

Autoritățile locale de la Şotânga au  obţinut finanțare prin Programul Competitiv de Finanțare ”Investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți”, cu fonduri acordate de Banca Mondială Guvernului României pentru reducerea poluării cu nutrienți.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.