Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.Accesul în zona montană Padina – Pestera se face pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni Padina – Peștera. Drumarii de la LDP sunt la datorie 24 din 24 de ore

Autor:

Data: 7 februarie 2020, 6:00

  •  
  •  
  •  

Codul  roşu de viscol şi  ninsoare ,din noaptea de miercuri spre joi a făcut prăpăd în zona montană Padina – Pestera.

Drumarii de la LDP Dâmboviţa,coordonaţi chiar de directorul  Cristian Avanu au intervenit în forţă, în cursul nopții și în cursul zilei de joi,  pentru degajarea părții carosabile de căderile de zăpadă și a arborilor doborâți de fenomenele metorologice, atât pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga Bolboci (mal drept) – Padina – Peștera, cât și pe drumul de legătură Zănoaga – Dichiu și sectorul administrat de Consiliul Județean Dâmbovița pe sectorul DJ 713.

Din punct de vedere al efectelor cauzate de viscol și vânt în noaptea de 5 spre 6 februarie 2020, pe partea carosabilă a sectorului administrat de Consiliul Județean Prahova, ce aparține DJ 713, au fost doborâți peste 100 de arbori, aspect ce a determinat factorii responsabili să dispună închiderea circulației rutiere până la degajarea obstacolelor.

Totodată, sectorul închis, și anume de la intersecția cu DN 71 și până la Cabana Dichiu, a fost și este semnalizat corespunzător cu restricțiile impuse, acestea urmând a fi ridicate imediat ce starea de viabilitate a drumului va fi una corespunzătoare.

Accesul în platoul Padina – Peștera se poate realiza pe drumul DJ 714, Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci (mal drept) – Padina – Peștera, acest traseu fiind, de asemenea, întreținut cu activități specifice de iarnă pentru circulația rutieră în condiții de siguranță, prin intermediul aceluiași agent economic.

În prezent, circulația rutieră se desfășoară în condiții corespunzătoare de iarnă, iar utilajele și drumarii  de la LDP Dâmbovița acționează, în permanență, pentru întreținerea și deszăpezirea drumurilor județene aflate în administrarea CJ, din zona montană.

Cei  care aleg  să meargă în zona montană Padina – Pestera , trebuie să își echipeze mașinile corespunzător condițiilor de iarnă și să circule cu viteză redusă și cu atenție, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificația „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părții carosabile.

Deplasările pe traseele montane să se realizeze cu respectarea următoarelor:

– informarea prealabilă de către participanții la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului și prognozei meteo și, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și dotarea autovehiculelor;

– evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol și ninsoare;

– respectarea semnalizării rutiere de reglementare, informare și orientare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.