Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Preşedintele CJ, Alexandru Oprea anunţă majorarea taxei de habitat dar uită că cetăţenii l-au girat cu votul şi nu operatorii care colectează gunoiul

Autor:

Data: 4 februarie 2020, 23:38

  •  
  •  
  •  

Încă de la sfârşitul  anului trecut, din surse sigure am aflat că se pregăteşte majorarea taxei de habitat în judeţul Dâmboviţa,  începând cu a doua parte  a anului  2020.

Am verificat  informaţia şi ni s-a confirmat şi din alte surse.

Pentru a oferi o informaţie corectă populaţiei  judeţului  Dâmboviţa şi pentru a nu-i mai da motive şefului  judeţului Dâmboviţa, Alexandru  Oprea de a dispune redactarea unor drepturi la replică, mai ales, că omul care se pricicepe cel mai bine la schiţarea drepturilor la replică, vicepreşedintele Alin  Manole este  în concendiu  timp de o săptămână, ne-am  pregătit cu  întrebări pe tema majorării taxei de habitat pe care le-am adresat   preşedintelui  CJ, la ultima conferinţă   de presă, adică marţi,  4 februarie 2020.

Preşedintele Consiliului Judeţean  Dâmboviţa, Alexandru  Oprea nu a ezitat şi ne-a spus cu subiect şi predicat că se ia în calcul o majorare a taxei de habitat din a doua parte a anului .

Domnul preşedinte al CJ Dâmboviţa ne mai spune că nu ştie la acest moment cu cât s-ar putea majora taxa de habitat dar ne-a dat asigurări că nu  va creşte atât de mult pe cât și-ar dori operatorii care colectează   gunoiul la nivelul judeţului Dâmboviţa.

Păi, domnul preşedinte al CJ, Alexandru Oprea să nu uite că a jurat  cu mâna pe Biblie şi Constituţie: “Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Dâmboviţa”.

Mai presus de toate trebuie să fie binele locuitorilor judeţului Dâmboviţa şi nu interesele operatorilor  care  colectează deşurile şi care gestionează gropile de gunoi. Preşedintele CJ, Alexandru Oprea ne-a mai spus că în luna iunie expiră contractul cu “Prescom ”,probabil deranjat de aceste întrebări, şeful judeţului a încurcat operatorii, corect  este vorba de Supercom, operatorul care colectează  gunoaiele.  

Ne vorbeşte despre iniţierea unei proceduri de licitație pentru ceea ce înseamnă partea de colectare selectivă.  Fără răutate, domnule preşedinte al CJ  Dâmboviţa, vă amintim că prin 2017 ne povesteaţi alături de un coleg  al dumneavoastră că la acel moment, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubritate a fost nevoită să mărească taxa de habitat pentru că au intrat în vigoare prevederile legale potrivit căreia cei care nu colectează gunoiul menajer selectiv sunt obligaţi să plătească o taxă suplimentară de 80 lei pentru fiecare tonă de gunoi colectată de la populaţie.

Ne mai spuneaţi că singura soluţie pentru scăderea costurilor ar fi demararea colectării selective. Păi, astăzi, ne-aţi spus şi despre faptul că în luna iunie expiră contractul cu Supercom pentru colectarea gunoaielor. Urmează să faceţi procedura de licitație pentru ceea ce înseamnă partea de colectare selectivă. Atunci de ce ne vorbiţi despre o nouă majorare a taxei de habitat?

Colectarea gunoiului în judeţul Dâmboviţa este un subiect  destul de interesant şi care ridică mari semne de întrebare. În curând, vom reveni cu  dezvăluiri incendiare despre acest subiect, o să vă prezentăm amănunte şi despre procesul care se află pe rolul instantei între ERUROGAZ  în calitate de  reclamant iar CJ Dâmboviţa şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubritate în calitate de pârâţi.

Primarul  municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan nu este de acord cu majorarea taxei de habitat

Primarul  municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, întrebat pe tema  majorării taxei de habitat a spus clar că nu este de acord cu acest demers şi că nu cuantumul taxei de habitat este o problemă stringentă ci modul în care se monitorizează activitatea operatorului de salubritate -Supercom.  

 Deputatul  Corneliu Ştefan: Conducerea PSD Dâmbovița va analiza această problemă și va găsi soluții astfel încât să nu fie majorată taxa de habitat

Nu a întârziat să apară şi punctul de vedere al deputatuluI Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa care a spus clar şi răspicat că afirmația șefului Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru  Oprea reprezintă un punct de vedere personal și nu reflectă poziția PSD, care deține majoritatea în Consiliul Județean și, prin primarii PSD, majoritatea în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Integrat al Deșeurilor:

Am luat act, cu surprindere, de declarația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, care a spus, astăzi – 4 februarie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, că este posibil ca taxa de habitat să crească începând cu a doua jumătate a anului.

Afirmația șefului Consiliului Județean Dâmbovița reprezintă un punct de vedere personal și nu reflectă poziția PSD, care deține majoritatea în Consiliul Județean și, prin primarii PSD, majoritatea în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Integrat al Deșeurilor.

Conducerea PSD Dâmbovița va analiza cu maximă atenție această problemă și va găsi soluții de rezolvare, astfel încât să nu fie majorat cuantumul taxei de habitat. Nu este vina cetățenilor că nu a fost îndeplinită obligația de colectare selectivă a deșeurilor! Pentru greșelile de gestionare a acestui program trebuie să răspundă cei care s-au ocupat de implementare, nu populația județului!”,  acesta este punctul de vedere al deputatul Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

One Response to VIDEO. Preşedintele CJ, Alexandru Oprea anunţă majorarea taxei de habitat dar uită că cetăţenii l-au girat cu votul şi nu operatorii care colectează gunoiul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.