Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Au început lucrările de reabilitare a Parcului Mitropoliei

Autor:

Data: 4 februarie 2020, 12:06

  •  
  •  
  •  

O nouă investiţie importantă  a început în forţă  la nivelul municipiului Târgovişte.

Este vorba   despre  proiectul  de reabilitare a Parcului Mitropoliei.  Valoarea investiţiei este de 5,3 milioane lei  şi are ca termen de exeduţie cel mult 16 luni.

Primarul  municipiului Târgovişte, Cristian Stan alături de viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin  Rădulescu, a făcut o vizită de lucru pe şantierul  de la Parcul Mitropoliei. 

Investiţia presupune restaurarea ruinelor existente, punerea în valoare şi protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces în incintă, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei şi amenajarea aleilor de acces.

Se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent şi la realizarea unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale: zonă alei pietonale, promenadă şi zonă loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard).

Se vor extinde şi infrumuseţa zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10m – aliniament), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale), în total urmând a fi plantaţi peste 400 de arbori şi arbuşti.

Vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate reţelele edilitare şi se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate si estetică.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.