Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

La Centrul Cultural European Pucioasa va avea loc premiera filmului ”ÎNTRE CHIN ȘI AMIN”!

Autor:

Data: 31 ianuarie 2020, 19:00

  •  
  •  
  •  

Marți, 4 februarie 2020, ora 18.00, la Centrul Cultural European Pucioasa va avea loc premiera filmului ”ÎNTRE CHIN ȘI AMIN”!

Cu această ocazie îi puteți întâlni pe regizorul producției – Toma Enache și pe actorul principal – Vali Popescu.

”ÎNTRE CHIN ȘI AMIN” – un film despre cutremurătoarele torturi de la Pitești, cunoscute ca „Experimentul Pitești” sau „Fenomenul Pitești”, tribut adus celor care au cunoscut suferința. Un tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Piteşti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credinţă, supravieţuiește torturilor şi după eliberare compune o Odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.

În film joacă actori tineri, unii abia trecuți de 20 de ani, exact vârstele la care au fost încarcerați cei mai mulți oameni în perioada 1949-1951. Personajul Tase Caraman este interpretat de Vali V. Popescu, actor la Teatrul „Aureliu Manea” din Turda.

Din distribuție mai fac parte: Ana Pârvu (Lia), studentă la teatru la Universitatea din Warwick; Kira Hagi și Ciprian Nicula, actor la TNB (sora și fratele lui Tase Caraman, toți copii de preot, crescuți de bunic în absența tatălui care se pare că sfârșise în închisoare); Remus Stănescu (rolul unui poet); Bogdan Sălceanu, student la teatru în Cluj; Csaba Ciugulitu, actor la Târgu Mureș, și Ioachim Ciobanu, fiul actorului Ilarion Ciobanu (ambii torționari în film); Dragoş Stoica, Adrian Anghel și Mircea Taiss (gardieni); Laurențiu Stan (preot); Teodora Calagiu Garofil; Constantin Cotimanis (șef al pușcăriei); Ion Dichiseanu (general al Securității); Cezara Dafinescu; Victoria Cocias; Petre Moraru; Alexandru Mereuţă (bunicul celor trei frați în film); publicistul George Stanca.

Prețul unui bilet este de 7 lei. Rezervări și informații la numerele de telefon: 0245760688 / 0738747344.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.