Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministerul Dezvoltării amână nejustificat semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea transportului public local din Târgovişte

Autor:

Data: 30 ianuarie 2020, 19:34

  •  
  •  
  •  

Cel  mai mare proiect al  municipiului Târgovişte care vizează modernizarea transportului public local, în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4.1 Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, în valoare  de  146  milioane lei este întârziat nejustificat de  Guvernul PNL .

Ministerul Dezvoltării amână nejustificat semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea transportului public local din Târgovişte.

Primarul  Cristian Stan a ieşit  public  într-o conferinţă  de presă  la sediul PSD  Dâmboviţa  şi a explicat  cum stau  lucrurile. Edilul  Cristian Stan  a spus clar  şi răspicat   că  actualul Guvern blochează proiectele de dezvoltare pe care le au comunităţile locale şi care trebuiau să fie deja în desfăşurare.

Este un act de iresponsabilitate fără precedent.  Municipalitatea  a primit de la Ministerul Dezvoltării două solicitări de clarificări, una pe 16 ianuarie, cealaltă pe 27 ianuarie,  pe proiectul pentru transportul public din Târgovişte.

În prima solicitare, se  cerea actualizarea  documentaţiilor , întrucât alocarea financiară la nivelul priorităţii investiţionale 4.1 este depăşită cu 40,62%. Consiliul Local   Municipal  Târgovişte  s-a reunite în şedinţă  exttraordinară  unde  a   aprobat     modificările solicitate  p entru documentaţii şi imediat  au  fost retransmise  către Minister.

Culmea ironiei , la o săptămână, administraţia  târgovişteană  a primit  altă cerere de clarificare, în care   se solicita să  se revenă  la varianta iniţială a bugetului cu finanţare nerambursabilă. Astfel ,  joi, 30 ianuarie  2020, în şedinţa Consiliului Local, s-a revocat hotărârea de consiliu pe care au luat-o în urmă cu o săptămână şi  s-a retrimis documentaţia  la  Minister.

 Primarul  Cristian Stan  nu a ezitat  să spună  că  acesta este Guvernul Orban, bătaie de joc.

Trebuie  să menţionăm faptul că  Primăria  Târgovişte  are finalizată licitaţia pentru autobuze de luni de zile, 54 de milioane de lei – valoarea autobuzelor, bani care intrau în România, pe fonduri europene, imediat ce se semna contractul de finanţare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.