Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Arhiepiscopia Târgoviştei va realiza Cimitirul“Eternitatea”. Investiţia este de 2 milioane de euro şi se construieşte pe terenul pus la dispozie cu titlu gratuit de Primăria Târgovişte

Autor:

Data: 30 ianuarie 2020, 21:28

  •  
  •  
  •  

Consiliul Local Municipal Târgovişte  s-a reunit în şedinţă ordinară, joi,30 ianuarie 2020.Au fost prezenţi  20 de  consilieri locali din cei 21.

Pe ordinea de zi, la punctul  14,  consilierii municipali au avut de votat proiectul  de hotărâre  privind constituirea dreptului  de folosinţă  cu titlu  gratuit în favoarea Arhiepiscopiei  Târgovişte  auspra  unui teren  proprietate  publică  a Municipiului  Târgovişte  în suprafaţă de 54.500 mp, situat în Municipiul Târgovişte , Şoseaua  Găeşti,Tarlaua 9,adică terenul de lângă Oţelinox Târgovişte.

Prezent  la  şedinţă a fost  şi pr. Ionuţ  Ghibanu,vicarul eparhial  al Arhiepiscopiei Târgoviştei care a făcut o prezentare  privind susținerea proiectului de pe ordinea de zi, care se referă la înființarea unui nou cimitir.

Potrivit  datelor prezentate de părintele vicar Ionuţ Ghibanu, noul cimitir  se va numi “Eternitatea”, va  fi realizat  de Arhiepiscopia Târgoviştei  cu susţinerea altor etntităţi juridice.

Cimitirul  va avea 10.000 de locuri de veci  unde vor fi înhumaţi  toţi cetăţenii  de orice confesiune, chiar şi atei.  Investiţia se ridică  la aproximativ  2 milioane de euro şi Arhiepiscopia Târgoviştei dă asigurări că se va realiza în maximum 2 ani. 

Cimitirul   va fi imprejmuit cu  ziduri, va  avea capelă, clopotniţă, ,cladire administrativă,clădiri servicii funerare,clădire cameră mortuară, maşini mortuare, cu alte  cuvinte  va fi o investiţie care se va alinia  cerinţelor UE.  

Consilierii PNL  au  avut oarecare nelămuriri, care au stârnit discuţii  ce au durat aproape o oră. Unele   puncte de vedere exprimate de unii aleşi PNL  au stârnit  momente comice  spre penibil.

Secretarul primăriei şi primarul Cristian Stan au intervenit şi i-au lămurit  la prima vedere  pe liberali  care până la urmă   şi-au călcat pe inimă şi au zis că  ei nu sunt împotrivă. Proiectul  a fost supus la vot. Cu 14 voturi pentru, un vot împotrivă şi  4 abţineri,proiectul a fost aprobat.

La  momentul  de faţă, în cele trei cimitire din  municipiul Târgovişte  nu mai există mai mult de 130 de locuri noi de veci și, de aceea, Arhiepiscopia Târgoviștei va înființa în foarte scurt timp un cimitir, atât de necesar.

La finalul şedinţei, pr. Ionuţ  Ghibanu,vicarul eparhial  al Arhiepiscopiei Târgoviştei, a transmis mulţumiri primarului Cristian Daniel Stan și tuturor membrilor Consiliului Local care au înțeles oportunitatea aprobării unui astfel de proiect ce vine în sprijinul cetățenilor municipiului Târgovişte

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.