Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: Sănătatea este un drept garantat de constituție pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari! 

Autor:

Data: 29 ianuarie 2020, 9:24

  •  
  •  
  •  

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii se află în transparenţă decizională un proiect de ordonanţă de Guvern care aduce mai multe modificări la legea sănătăţii. Mai exact, se schimbă alineatul 52c), care va duce la schimbări majore în privinţa finanţării sănătăţii. Astfel, sume de zeci de milioane de euro vor putea să plece spre privat. Până acum, clinicile şi spitalele private puteau să participe la programele naţionale de sănătate, coodonate de CNAS, doar atunci când era depăşită capacitatea furnizorilor publici de a acoperi nevoia existentă pe ariile patologice respective cuprinse în program.

Prin noua modificare, furnizorii privaţi sunt puşi exact pe acelaşi plan cu spitalele publice, deci pot accesa oricând din fondurile cuprinse în program. Această privatizare a Sănătăţii este în interesul oamenilor sau este o “afacere” de partid a PNL? Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a făcut  câteva  precizări  legate de acest subiect,spunând  clar şi răspicat  că privatizarea programelor de sănătate publică este de fapt o afacere de partid a PNL.  Deputatul  Claudia  Gilia a mai spus că Sănătatea este un drept garantat de constituție pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari:
“ PSD se opune privatizării Sănătății. Privatizarea programelor de sănătate publică este de fapt o afacere de partid a PNL. Rezultatul: mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și din ce în ce mai mulți vor trebui să se trateze contra-cost la privat. Este inacceptabil! Sănătatea este un drept garantat de constituție pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari!
• proiectul PNL înseamnă să se ia bani de la pacienții care nu își permit tratamentul medical contra-cost și să îi mute la pacienții care își pot permite tratamentul într-o clinică privată care presupune co-plata, peste suma asigurată de stat.
• mai puțini pacienți vor putea fi tratat gratuit la stat și din ce în ce mai mulți dintre aceștia vor fi obligați să se trateze contra-cost la stat.
• O astfel de abordare este o privatizare mascată a programelor de sănătate publică și a celor de urgență, care contravine dreptului la Sănătate garantat de Constituție pentru toți cetățenii.
• Sănătatea este un drept, nu un bun comercial care se obține doar contra-cost.
• Nu putem trece cu vedere că actualul ministru al Sănătății provine dintr-un spital privat care va beneficia în mod direct de pe urma unei astfel de măsuri. Este deci mai degrabă o afacere de partid, decât o reglementare în favoarea cetățenilor.
’’, acesta este punctual de vedere al deputatului Claudia  Gilia  cu privire la schimbările majore în privinţa finanţării sănătăţii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.