Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Anul 2020 vine cu investiţii importante în comuna Răzvad

Autor:

Data: 27 ianuarie 2020, 20:24

  •  
  •  
  •  

Administraţia locală  de la Răzvad   va finaliza anul  acesta cu bine implementarea unor proiecte majore  de investiţii.

În noul an, vor fi demarate însă şi alte şantiere, care la finalul lucrărilor vor spori confortul locuitorilor. Sub buna administraţie condusă de edilul  Emanuel  Spătaru, unul  dintre primarii  dâmboviţeni  cu performanţe   în administraţie  şi nu o spunem  noi, au confirmat-o  şi  răzvădenii  care  l-au votat  şi l-au  clasat pe locul unu  într-un  sondaj   privind  activitatea  desfăşurată,  comuna  Răzvad a cunoscut o dezvoltare accelerată graţie unor proiecte importante ce au fost finalizate sau sunt în curs de implementare.

Una peste alta, anul 2019 a fost unul prosper pentru  comuna Răzvad , sub diferite forme.

 Investiţii finalizate şi  altele în plin  proces  de implementare

 Anul  trecut  a fost inaugurat obiectivul „Amenajare incintă, dotare şi împrejmuire centru educativ pentru copii Răzvad, judeţul Dâmboviţa”. Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani, care provin din familii cu domiciliul în comuna Răzvad, aflate în situaţii de risc social.

Prin crearea acestui centru se urmăreşte prevenirea abandonului şcolar şi instituţion-alizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională.

În plin proces  de execuţie  este  proiectul  „Modernizare drumuri comunale şi străzi în comuna Răzvad, judeţul Dâmboviţa”, finanţat prin AFIR, Măsura 7.2, ce  are o valoare totală de 4.002.340,26 lei şi vizează 8,721 km de drum, durata de execuţie fiind de 14 luni.

 Se  lucrează  de zor şi la proiectul „Extinderea sistemului de canalizare în satele Valea Voievozilor şi Răzvad, comuna Răzvad, judeţul Dâmboviţa” pe o lungime de 20,445 km; valoarea totală a proiectului este de 12.739.476,99 lei, durata de execuţie fiind de 16 luni.

 Un alt  proiect în plin proces  de iplementare  este  cel  ce are ca obiectiv reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Valea Voievozilor. Finanţat prin PNDL II, lucrările acestui proiect sunt în valoare de 1.615.145,91 lei, cu o durată de execuţie de 12 luni.

 Anul  acesta  se finalizează  şi proiectul ce  vizează extinderea reţelei de apă în Gorgota.  Prin  GAL  s-a realizat  şi  un pod în satul Gorgota . Trebuie să menţionăm  că întreaga  comună  are  deja şi iluminat  public  modern.   

Grădiniţă nouă la Răzvad

Administraţia condusă de   edilul  Emanuel Spătaru şi  viceprimarul  Ionela  Şerban vrea să facă treabă bună şi în acest an. Astfel, printre obiectivele Primăriei şi Consiliului Local se numără   realizarea  din bugetul  local  a unei Grădiniţe  în Răzvad. Valoarea investiţiei  este estimată  la 3 milioane  de lei.  Desigur, vor mai fi şi alte proiecte care urmează să fie cuprinse în lista de investiţii.

Şcoala de la Răzvad a primit finanţare POR

Anul 2020 a venit cu veşti bune şi  pe partea de accesare a fondurilor  europene  prin  POR. Şcoala de la Răzvad a primit finanţare POR, în valoare de 8 milioane de lei .Şcoala va reabilitată,modernizată şi dotată la standarde europene.

Centru  de zi  pentru  persoane vârstnice la Valea Voievozilor  cu finanţare pe POR

Tot prin POR, administraţia  de la Răzvad  a obţinut  finanţare pentru  realizarea  unui Centru  de zi  pentru  persoane vârstnice la Valea Voievozilor. Este vorba de o investiţie  în valoare de  2 milioane  lei.  Centrul  se va realiza în clădirea dezafectată  a căminului  cultural  din Valea Voievozilor.

Primăria  Răzvad  acordă o serie de bonificații pentru cei care plătesc taxele mai repede

 Deşi  bugetul local  pe anul 2020 este unul  destul  mic la Răzvad, edilul Emanuel  Spătaru  este încrezător  că toate investiţiile  vor fi finalizate  şi lucrurile vor merge  în direcţia bună.

Taxele şi impozitele  locale nu au  fost  majorate. Potrivit legislației, pot fi plătite în două tranșe: până la 31 martie și până la 30 septembrie. Primăria  Răzvad  acordă o serie de bonificații pentru cei care plătesc taxele mai repede. Bonificația se primește însă numai dacă întreaga sumă datorată pentru anul în curs este achitată până pe 31 martie.

În anul 2020 comuna  Răzvad va arăta şi mai bine.  Pe parcursul acestui an, locuitorii comunei vor vedea multe realizări dar şi alte proiecte începute. Se  lucrează  în continuare la dezvoltarea comunei şi  pe această   cale  administraţia  răzvădeană le transmite oamenilor să aibă speranţă şi încredere. Întreaga echipă din Primăria Răzvad face ce este mai bine în folosul cetăţenilor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.