Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Mica Unire, sărbătorită la Liceul Teoretic „ Ion Ghica ” Răcari . Elevii,profesorii, administraţia locală şi comunitatea s-au prins în Hora Unirii

Autor:

Data: 24 ianuarie 2020, 14:40

  •  
  •  
  •  

161 de ani au trecut de la momentul cunoscut în istorie sub denumirea de Mica Unire.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Evenimentul a fost marcat  cum se cuvine  şi la Răcari de către elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic „ Ion Ghica ” Răcari printr-o serie de manifestări și activități. De la eveniment  nu au lipsit reprezentanţii administraţiei locale,primarul  oraşului Răcari,Marius Caraveţeanu,consilierii locali,preoţii şi simplii  cetăţeni.  

Partea științifică a sărbătoarei a fost reprezentată de un simpozion pe tema Micii Uniri sustinută de elevii liceului îndrumați  de cadrele didactice. În deschiderea programului festiv , a adresat un gând, directorul liceului, prof. Alexandru Mitru. Discuțiile au avut în vedere mai multe momente și aspecte ale evenimentului istoric al perioadei de domnie a lui Al. I. Cuza.

Actul de la 24 ianuarie 1859 a reprezentat unul din primele momente de solidaritate ale românilor

Edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu  a adresat câteva gânduri  prin care să sublinieze atât importanța evenimentului cât și legătura strânsă dintre școală si comunitatea locală, precum și plăcerea cu care vine întotdeauna în mijlocul elevilor și cadrelor didactice.

Ori de câte ori, are prilejul, edilul Marius Caravețeanu, vorbeşte despre nevoia de cunoaștere a istoriei  şi subliniază   faptul că un neam care nu-și cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părintele.

Punctul culminant al sărbătorii a fost marea Horă a Unirii pe care elevii împreună cu cadrele didactice şi  administraţia  locală au format-o în  curtea liceului.

Efortul lor de la  Răcari  s-a aliniat spuselor marelui istoric N. Iorga: Pentru a trăi o viață ce ți-a fost dăruită ești dator să o meriți ca om și ca neam în fiecare clipă

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.