Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Corneliu Ştefan,preşedinte PSD Dâmboviţa: Mica Unire reprezintă un mare exemplu de forţă, de luptă, de eroism şi dăruire

Autor:

Data: 24 ianuarie 2020, 9:50

  •  
  •  
  •  

24 ianuarie 1859, data la care a avut loc Mica Unire.

Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Unirea Principatelor a fost un proces care a început în 1848, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări. În anul 1848 s-a realizat uniunea vamală între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu.

Deputatul PSD Dâmboviţa,Corneliu Ştefan,preşedinte PSD Dâmboviţa a transmis un mesaj de ziua Unirii Principatelor Române: “Sărbătorim astăzi Mica Unire, înfăptuită în 1859 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Un moment de cotitură pentru istoria neamului nostru, un imbold limpede al unităţii dorit de veacuri şi care s-a materializat acum 161 de ani.

A fost semnalul puternic al izbăvirii noastre ca neam, ca popor. A fost un semnal clar pentru întreaga Europă că avem cu toţii aceleaşi rădăcini, în toate provinciile despărţite de istorie, de valurile timpului.

Mica Unire reprezintă un mare exemplu de forţă, de luptă, de eroism şi dăruire. O dovadă clară că unitatea, colaborarea, bunele intenţii şi munca asiduuă sunt argumentele supreme ale trăiniciei poporului român.” acesta este mesajul  postat pe pagina de socializare a deputatului PSD Dâmboviţa,Corneliu  Ştefan.

După 161 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acești câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.