Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia: “Unirea face puterea” rămâne un îndemn la fel de actual ca în urmă cu 161 de ani

Autor:

Data: 23 ianuarie 2020, 21:37

  •  
  •  
  •  

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859 – numită şi „Mica Unire”, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească, prima etapă în crearea statului unitar român modern.

Ziua Unirii este o ocazie pentru noi să ne gândim la istoria României, dar şi la viitorul ei. Este ziua în care trebuie să ne gândim cu toţii la ce avem de făcut pentru România, şi pentru viitorul ei şi al generaţiilor care urmează.

Deputatul PSD Dâmboviţa,Claudia Gilia  a transmis un mesaj de ziua Unirii Principatelor Române: “24 ianuarie 1859 a fost un moment de excelență al românilor, care cu voința și inteligența lor au făcut primul pas spre România modernă. Despărțiți de granițe impuse, aflați pe două teritorii cu aceeași limbă, tradiții și moștenire culturală, românii au ales un singur Domn care să le conducă destinele. O unire nu trecută prin sabie, ci prin voința, entuziasmul și bucuria reîntregirii unui neam.

Marile momente ale Națiunii sunt făcute de oameni și conducători care o reprezintă cu adevărat. Indiferent de deosebirile dintre noi, lecția unirii de la 24 ianuarie 1859 este aceea că Națiunea are ultimul cuvânt în ceea ce privește viitorul ei.
“Unirea face puterea” rămâne un îndemn la fel de actual ca în urmă cu 161 de ani. Și din păcate, după atâția ani suntem nevoiți să facem apel, în continuare, la nevoia de unitate a românilor, dincolo de etnie, religie, profesie sau crez politic, pe care o resimțim cu toții, parcă din ce în ce mai acut.


Îmi doresc să avem puterea și credința de a face pasul următor. Nu doar unirea teritorială, ci unirea aspirațiilor și sufletului românesc. Dacă strămoșii noștri de la 1859 ne-au lăsat moștenire un stat, vă rog să facem tot ce putem să lăsăm moștenire copiilor și nepoților noștri un spirit românesc autentic, o moștenire ce nu va putea fi distrusă de timp”,
acesta este mesajul  postat pe pagina de socializare a deputatului PSD Dâmboviţa,Claudia Gilia .

Vineri, 24 ianuarie, se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza – Mica Unire. Anul 1859 a reprezentat un punct de însemnătate crucială în istoria românilor și primul pas important în direcția înfăptuirii statului național român.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.