Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Răcari : Ziua Culturii Naţionale, la 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Autor:

Data: 15 ianuarie 2020, 20:26

  •  
  •  
  •  

Zi extrem de importantă pentru literatura română și nu numai. Astăzi,15  ianuarie 2020, se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu   şi totodată este marcată  şi Ziua Culturii Naţionale.

Poetul național a marcat profund literatura autohtonă cu opera sa fabuloasă.

Unele dintre citatele lui Eminescu au dăinuit până astăzi.Sala de festivități a Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari a fost  gazda  unui eveniment  cu totul şi cu totul deosebit ,dedicate Zilei Culturii Naționale şi aniversării celor  170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu .

A fost o atmosferă plină de emoție și sensibilitate și, mai ales, de recunoștință pentru marele geniu de la a cărui naștere s-au împlinit 170 de ani. Oficiile  de gazdă  au fost făcute  de prof. Alexandru  Mitru,directorul Liceului Teoretic ”Ion Ghica” Răcari. Nu a lipsit  de la eveniment,edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.

Tema  evenimentului : „ Mai este Eminescu la modă?”, „ Mai este cultura la modă?” Prin tot ceea ce au pregătit elevii Liceului Teoretic „ Ion Ghica” Răcari au demonstrat ca valoarea adevărată nu se perimează, iar numele oamenilor de cultură care au jucat un rol important în afirmarea noastră ca popor nu pot fi uitate și nu sunt uitate.

Au fost premiați şi  elevii care s-au remarcat prin talentul lor literar în cadrul concursului de proză scurtă „ Și tu poți scrie!”, organizat la nivel național.

În fiecare an, la 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, data fiind aleasă în semn de omagiu faţă de poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889).

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.