Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Luna iulie 1972… s-a înființat Clubul Sportiv Târgoviște. Un omagiu adus celor plecați de lânga noi dar fără de care fotbalul târgoviștean nu ar fi avut identitate și performanțe

Autor:

Data: 14 ianuarie 2020, 18:58

  •  
  •  
  •  

Cel mai vechi corespondent  al TVR,dâmboviţeanu Gabriel Degeratu este un mare iubitor al sportului rege,fotbalul .  

Dragostea  pentru sportul rege a distinsului  jurnalist  Gabriel  Degeratu,  stă mărturie în împresionanta enciclopedie  pe care a scris-o şi unde prezintă pe larg întreaga istorie a fotbalului târgoviștean  -“Fotbal sub Turnul Chindiei”,  o lucrare structurată în trei volume (“Drumul spre elită – Metalul Târgoviște”, “Cei mai frumoși ani – CS Târgoviște” și “Micul Ajax – Chindia Târgoviște”), lansată în decembrie 2017, revizuită și adăugită la sfârșitul anului 2018.

Rar mai întâlneşti  astfel de oameni . Zilele acestea  , jurnalistul  Gabriel  Degeratu  a ţinut să transmită un gând pios și un omagiu adus celor plecați de lânga noi dar fără  de care fotbalul târgoviștean  nu ar fi avut identitate și  performanțe:

Au trecut 40 de zile fără Constantin Titi Ionescu.Slujba Parastasului de pomenire a fost oficiată la Biserica Albă din Târgovişte de către preotul profesor doctor Gheorghe Manole.urmată de slujba de la mormântul din Cimitirul Simuleasa.

Titel s-a stins din viață pe decembrie 2019, la vârstă de 83 de ani nu înainte de a povești  aşa cum numai el ştia o întâmplare din fotbalul târgoviştean care are protagonişti alţi mari dispăruţi,între care îi enumerăm doar pe Constantin Tzietzicles, Constantin Motoroiu,Florin Rădulescu şi  Vasile Pârvu-Silade.

Este vorba de ediţia 1971-1972 şi de întâmplarea de pomină din retur care va conduce la trecerea echipei de la Uzina de Utlaj Petrolier care finanţa formaţia la municipalitate,o situaţie relatată cu mult umor de conducătorul formaţiei, Constantin Titi Ionescu:,,Știu că sărbătoream ,,Constantin și  Elena”.Era după  un meci cu o echipă  străină,nici nu mai contează  partida și  rezultatul,problema e ne-am adunat cu toții  la vestitul restaurant ,,Dunărea” de pe centrul vechi la o petrecere strașnică în condițiile  în  care sărbătoriții erau directorul uzinei-un mare om,Constantin Tzietzicles și  Constantin Titi Ionescu.

Așa că  după  meci,toată  secti6a de fotbal a clubului Metalul,în frunte cu președintele  ei,Gheorghe Tănase ,cu Tudor Marcel și cu Arsene,dar și cu casierul,un nene Mihai era prezentă  la petrecere.Atmosferă  frumoasă ,spriț alb și  rece,fleici la grătar  și mici și muzică…Dar o parte dintre jucători  ne-au văzut la masă ,iar dintre ei Silade Pârvu  s-a dus glonț  la primul secretar al Târgoviștei, Constantin Motoroiu,nea Costică ,cum l- a știut tot orașul  și i-a spus franc:-,,Tovarășe  prim secretar,echipa nu mănâncă ,dar mănâncă  toată  conducerea.

De unde bani? Păi  au furat banii din încasările  de la meci!”Si ce s6a vezi ? Nea Costica Motoroiu a sunat la poliția  economică  care a ordonat siglarea birourilor și  o anchetă ,,la sânge” pentru a se constata dacă  membrii secției  de fotbal în frunte-culmea!- cu directorul uzinei petrece și  benchetuieste din sudoarea poporului muncitor.Care au fost constatările ? Reclamație  eronată ,acuzații  eronate și  nefondate : controlul la bilete a stabilit că  săculeții erau depuși de fiecare casier,sumele de bani erau intacte, iar ,,finanțele” erau corespunzatoare biletelor vândute ,care aveau cotoarele aferente depuse.

Totul era în  regulă ! Dar noi știam  că  este așa ,astfel că  nimeni nu a răsuflat  ușurat ,așa  cum s- ar putea crede deoarece banii alocați  petrecerii erau de la fiecare dintre noi.Problema era că  echilibrat și  demn, directorul Constantin Tzietzicles nu a acceptat o asemenea situație  umilitoare și  a decis ca uzina să renunțe la fotbal.

Așa că  i- a transmis primului secretar al Târgoviște că  ar fi bine ca orașul  să  preia echipa,deoarece ,,Upetul” refuză  să  mai finanțeze  acest sport.Iar toți  conducătorii  formației ,secția  de fotbal să  revină  la locurile de muncă  din fabrică .Atunci, ,,Țiți” așa  cum i se spunea,m-a chemat și mi- a zis. ..Titi,tu rămâi .Nu are rost să pleci și  tu.

Ocupă- te tu de echipă ,ceilalți  din secția  de fotbal renunță ,rămâi  tu!”Și  eu eram angajat la uzină ,iar ordinul era ordin,așa  că l-am pus în  executare.Atunci s- a început  colaborarea cu secretarul primăriei  din Târgoviște,Florin Rădulescu ,iar la insistențele  mele s-a pus problema să  avem un cantonament pentru echipă ,cu o cantină  și  camere de recreere,în condițiile în  care până   atunci formația  se caza și mânca   la centrul școlar, de lângă  Piața  1 Mai.Era iulie 1972…Așa s-a înființat  Clubul Sportiv Târgoviște !”

Dumnezeu să-i  odihnească  în pace pe toți  cei fără  de care fotbalul târgoviștean  nu ar fi avut identitate și  performanțe !”,acesta este gândul  pios  adus de Gabriel  Degeratu  celor plecați de lânga noi dar fără  de care fotbalul târgoviștean  nu ar fi avut identitate și  performanțe

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.