Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga, o unitate şcolară ultramodernă şi-a deschis porţile

Autor:

Data: 13 ianuarie 2020, 13:44

  •  
  •  
  •  

“Acolo unde şcolile prosperă, totul prosperă”, spune Martin Luther. Începutul celui de-al doilea semestru  a fost unul de poveste pentru cei 200 de elevi şi cele 40 de cadre didactice de la  Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga.

Totodată,  s-a scris şi o nouă filă în istoria comunei Şotânga prin  inaugurarea unei şcoli de ultimă generaţie, cea mai modernă din judeţ, putem spune  la acest moment. 

Prin efortul susţinut al administraţiei locale de la Şotânga, condusă de edilul Constantin Stroe şi viceprimarul Marian Tănase, în mai puţin de doi ani, Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga  a fost reabilitată şi modernizată la standarde europene printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa II.

Vorbim despre o investiţie în valoare de aproximativ  60 de miliarde lei, contribuţia administraţiei fiind de aproximativ 20 de miliarde lei.

Evenimentul de inaugurare a fost marcat printr-o slujbă de sfinţire la care au participat elevii, cadrele didactice, rudele profesorului Ilie Popescu, foşti directori şi profesori ai şcolii, edilul Constantin Stroe, viceprimarul Marian Tănase şi  inspectorul şcolar adjunct,prof.Cristina Stroe. Nu au lipsit mesajele din partea invitaţilor.

Săli de clasă, laboratoare şi dotări de ultimă generaţie

Noua Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga dispune de spaţii școlare amenajate corespunzător: săli de clasă dotate cu mobilier de ultimă generaţie, aparatură audio-video, laboratoare de fizică, de biologie-chimie cu dotări  ultramoderne,  cabinet de informatică cu 25 de calculatoare conectate la internet, sistem de proiecție ultramodern, sală  multimedia cu  tablă şcolară interactivă şi bibliotecă, grupuri  sanitare  moderne, cabinete şi sală de şedinţe, încălzire centrală, sistem de supraveghere  ultramodern.

Să nu mai vorbim despre curtea exterioră a unităţii  şcolare, care  s-a schimbat  radical  prin procesul de modernizare, cu spaţii verzi, băncuţe, fântâne arteziene şi nu în ultimul rând un teren de sport ultramodern  care va fi dat în folosinţă la sfâşitul lunii martie.

Şcolile şi grădiniţele au fost o prioritate pe agenda administraţiei de la Şotânga

Realizarea unui sistem educaţional stabil, echitabil, eficient şi relevant la nivelul comunei Şotânga, prin sporirea accesului la educaţia de calitate, prin asigurarea politicilor de echitate socială şi a egalităţii şanselor pentru toţi elevii, a reprezentat o ţintă strategică a ofertei administrative de la care a plecat  primarul  Constantin Stroe.

Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga urmărește ca fiecare elev să fie în comunitate ”Omul potrivit la locul potrivit”. În acest sens, școala este un mediu pozitiv de învățare pentru toți membrii (elevi, cadre didactice, părinți), bazat pe încredere și responsabilitate, care oferă șanse echitabile dezvoltării personale și profesionale, oportunități moderne pregătirii pentru alegerea propriului viitor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

One Response to VIDEO. Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga, o unitate şcolară ultramodernă şi-a deschis porţile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.