Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.Crucea Roşie Dâmboviţa a implementat cu succes proiectul “Împreună spunem STOP abandonului “

Autor:

Data: 10 ianuarie 2020, 22:37

  •  
  •  
  •  

A avut loc conferinţa de închidere a proiectului “Împreună spunem STOP abandonului școlar” .

La eveniment  au  fost prezenţi  directorul  Crucii Roşii Dâmboviţa,jr.Raul Pavelescu,preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa,pr.Ionuţ Ghibanu,preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea,viceprimarul municipiului Târgovişte,Monica Ilie,inspectorul şcolar adjunct,prof.Cristina Stroe,primari,facilitatori şi alţi invitaţi care au avut un rol important în implementarea acestui proiect.

Proiectul “Împreună spunem STOP abandonului școlar” a fost  implementat de Crucea Roșie – Filiala Dâmbovița.Valoarea a fost de  992,728.60 lei, cota de cofinanțare de 2% .

Proiectul  a avut  o perioadă  de implementare  de 16 luni,  a început  pe data de 18.09.2018 şi se încheie pe 17.01. 2020. Manager de proiect a fost  directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Raul Pavelescu care a avut  alături  o echipă  profesionistă şi implicată.

 Proiectul a avut ca obiectiv  general consolidarea capacității Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița de a formula și promova o alternativă cu impact național, la politica publică inițiată de Guvern în domeniul prevenirii părăsirii timpurii a școlii și în concordanță cu Strategia de Consolidare a Administrației Publice.

Elaborarea politicii publice alternative a avut la bază crearea unui instrument independent de analiză/evaluare a politicii actuale precum și o participare activă a tuturor instituțiilor responsabile și a societății civile în vederea elaborării măsurilor și acțiunilor necesare în elaborarea politicii alternative.

Politica alternativă se constituie într-un Program social de sprijin al comunităților în domeniul reducerii părăsirii timpurii a școlii. Realizarea programului social (o politică alternativă la Strategia Națională privind reducerea părăsirii timpurii a școlii) are la bază o abordare integrată, pe de o parte din perspectiva cadrelor didactice implicate în procesul de integrare socială precum și din perspectiva comunității, în vederea înscrierii copiilor la școală și susținerea participării acestora la programul școlar.

Rezultate

În cadrul proiectului  au avut  loc 8 seminarii regionale și 8 mese rotunde/grupuri de lucru la nivel regional (cu participarea reprezentanţilor ISJ, Casa Corpului Didactic, Ministerul Educaţiei, ai Prefecturilor, Consiliilor Judeţene, Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului, unităţi administrative teritoriale şi parteneri sociali ce activează în domeniul educaţiei) pentru identificarea şi elaborarea măsurilor alternative pentru reducerea părăsirii timpurii a şcolii (elaborarea Programului Social – alternativa la politica publică în domeniul reducerii părăsirii timpurii a şcolii) .

S-a format o reţea de facilitatori la nivel comunitar în vederea sprijinirii directe a comunităţii de a se implica activ în participarea copiilor la învăţământul obligatoriu.

Au fost încheiate 10 parteneriate cu UAT-uri şi 10 întâlniri de lucru în comunitate (cu participarea facilitatorilor), în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, pentru implementarea politicii publice alternative. Nu în ultimul rând, tot în cadrul proiectului, Caravana „Sanitarii Pricepuţi” în școli  a organizat   10 întâlniri de lucru cu cadrele didactice în vederea pregătirii, organizării şi derulării de concursuri cu scopul de a face şcoala mai atractivă. Întâlnirile au avut loc în fiecare regiune, în şcoli cu risc mare de abandon şcolar/absenteism.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.